Ziare.com

Metrorex modernizeaza sistemul de acces - 9 statii vor fi inchise pentru o saptamana

Luni, 06 Martie 2017, ora 18:14

   

Metrorex modernizeaza sistemul de acces - 9 statii vor fi inchise pentru o saptamana
Metrorex se pregateste ca la sfarsitul lunii martie sa inceapa lucrarile de modernizare a sistemului de control si acces in 41 de statii de metrou.

Lucrarile includ inlocuirea turnichetilor de acces cu porti batante dotate cu sistem de citire a benzii magnetice pentru cartele si pentru cardurile contactless, care faciliteaza accesul calatorilor la metrou si evacuarea rapida in cazul unor situatii de urgenta.

De asemenea, vor fi achizitionate si 139 de automate de vandut cartele prevazute sa dea rest si sa functioneze cu POS, a anuntat, luni, Metrorex.

Lucrarile de modernizare a sistemului de acces se vor desfasura in cinci etape.

"Lucrarile de executie pentru modernizarea sistemului de control acces vor incepe la sfarsitul acestei luni. Acestea vor fi executate treptat, pentru fiecare acces in parte, si vor fi corelate in functie de fluxurile de pasageri. In cadrul proiectului de modernizare a sistemului de control acces, s-a avut in vedere sa nu se execute lucrari simultan in doua statii invecinate", a transmis Metrorex.

Reprezentantii precizeaza ca, in cazul statiilor de metrou cu mai multe intrari, lucrarile se vor face treptat, inchizand cate un singur acces pana la finalizare, apoi se va trece la alt acces.

Citeste si Vom avea bilete comune pentru metrou si RATB, dar pentru implementarea sistemului se vor inchide unele statii

In ceea ce priveste statiile cu un singur acces, respectiv Pantelimon, Aparatorii Patriei, Costin Georgian, Pipera, Aurel Vlaicu, Dimitrie Leonida, Tineretului, Basarab si Constantin Brancoveanu, acestea vor fi inchise pentru cel mult o saptamana, lucrarile urmand sa se desfasoare in vara acestui an, precizeaza Metrorex.

Proiectul de modernizare a sistemului de control - acces este finantat din fonduri europene nerambursabile in cadrul Programului Operational Infrastructura Mare 2014-2020 si este in valoare de 149,7 milioane de lei, fara TVA.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 2146 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor