Vom avea inca doua magistrale de metrou: Eroilor-Iancului si Otopeni

Sambata, 06 August 2011, ora 18:43
3910 citiri
Vom avea inca doua magistrale de metrou: Eroilor-Iancului si Otopeni

Compania de stat Metrorex va lansa, in ultimul trimestru al acestui an, licitatia pentru lucrarile la tronsonul de metrou Eroilor-Piata Iancului si abia in trimestrul III al anului viitor va finaliza caietele de sarcini pentru linia de metrou catre Aeroportul Otopeni, a anuntat ministrul Anca Boagiu.

"Pentru tronsonul Eroilor-Iancului sunt in curs de elaborare proiectele tehnice preliminare si caietele de sarcini, astfel incat sa se poata face contractarea lucrarilor de infrastructura si pentru tunele si statii. Se estimeaza ca lansarea licitatiilor va fi facuta in trimestrul IV", a declarat, vineri, ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Anca Boagiu.

Valoarea lucrarilor pe tronsonul Eroilor - Piata Iancului, care face parte din Magistrala 5, este estimata la 2,26 miliarde lei, fara TVA.

"Continuam demersurile pentru semnarea contractului pentru executia liniei de metrou care duce la Aeroportul Otopeni. In acest moment sunt deja in curs de contractare serviciile de consultanta si se estimeaza ca pana in trimestrul III al anului 2012 vor fi elaborate si caietele de sarcini pentru executia lucrarilor de infrastructura la tunele si statii. Finantarea este aici asigurata partial, sunt 370 milioane euro care provin dintr-un credit de la JICA, urmand ca restul sa fie asigurat din bugetul de stat", a precizat Boagiu.

Ministrul Transporturilor a precizat ca, pana anul viitor, se finalizeaza si documentatia pentru Magistrala 7 Bragadiru-Voluntari, unde va incepe procedura de identificare a partenerului privat pentru a dezvolta acest proiect (in regim de parteneriat public-privat).

Totodata, sunt in prezent elaborate si proiectele tehnice preliminare si caietele de sarcini in vederea inceperii lucrarilor de executie pentru prelungirea Magistralei 4, pe tronsonul Parc Bazilescu-Lac Straulesti, lucrari ce ar putea fi finalizate in circa doi ani.

Anca Boagiu a afirmat totodata ca Metrorex este astfel o companie de stat serioasa, "care si-a facut treaba".

"O companie care si-a facut treaba si si-o face in continuare si a dovedit ca este o companie serioasa este Metrorex. Ne-a demonstrat anul acesta ca poate sa finalizeze sau sa urmareasca lucrarea astfel incat ea sa fie finalizata in timp, fara niciun fel de intarziere si fara niciun fel de costuri suplimentare.

Metrorex va primi 39 de milioane lei. Ei anul acesta au reusit sa semneze contractele pentru executia tronsonului de metrou Raul Doamnei-Eroilor, care va lega cartierul Drumul Taberei de centrul Capitalei, dar si pentru statia Valea Ialomitei si construirea depoului, o investitie care este de 274 milioane euro. In al doilea rand, proiectul de succes pe care l-au avut, timp si bani, a fost acela de finalizare a lucrarilor la cele doua statii noi pe Magistrala 4, statia Jiului si Parc Bazilescu", a subliniat Boagiu.

Citeste si:
Klaus Iohannis, videoconferinţă cu preşedintele Consiliului European şi alţi lideri europeni. Care au fost subiectele discutate
Klaus Iohannis, videoconferinţă cu preşedintele Consiliului European şi alţi lideri europeni. Care au fost subiectele discutate
Preşedintele Klaus Iohannis a avut, luni, 18 octombrie, o întâlnire în sistem videoconferinţă cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, şi alţi lideri europeni, în pregătirea...
Florin Roman, despre lista miniștrilor USR: „Sunt oameni care au dezamăgit”
Florin Roman, despre lista miniștrilor USR: „Sunt oameni care au dezamăgit”
Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Florin Roman, a criticat luni, 18 octombrie, lista de miniștri propusă de către Dacian Cioloș, spunând că se putea „să avem niminalizări...
Sursa: rNews