Vom avea metrou pana la aeroport: Cand incep lucrarile si care va fi traseul

Joi, 08 Decembrie 2016, ora 18:51
10126 citiri
Vom avea metrou pana la aeroport: Cand incep lucrarile si care va fi traseul

Guvernul a aprobat, in sedinta de joi, traseul magistralei de metrou care va lega Gara de Nord de aeroportul Henri Coanda din Otopeni.

Aceasta va avea o lungime de 14,2 km si o capacitate de transport de 50.000 de calatori/ora, informeaza un comunicat al Executivului remis Ziare.com.

Lucrarile ar trebui sa inceapa in a doua jumatate a anului 2017 si sa se termine undeva in 2021.

Magistrala 6 realizeaza extinderea retelei actuale de metrou din statia 1 Mai pana la Aeroportul International "Henri Coanda" Bucuresti, astfel ca se va face legatura dintre Gara de Nord si aerogara din Otopeni.

Valoarea totala a investitiei este de 5,9 miliarde de lei (TVA inclus), iar finantarea se va realiza din acordul de imprumut incheiat intre Guvern si Agentia Japoneza pentru Cooperare Internationala (JICA), din fonduri externe nerambursabile prin Programul Operational Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020 si de la bugetul de stat.

Traseul va avea 12 statii, iar amplasarea acestora va fi urmatoarea:

1. Statia Pajura - in lungul caii ferate, in ampriza strazii Baiculesti.

2. Statia Expozitiei - in cadrul ariei delimitate de Bulevardul Expozitiei, Bulevardul Poligrafiei si strada Parcului, in proximitatea complexului expozitional Romexpo.

3. Statia Piata Montreal - de-a lungul Bulevardului Marasti, intre cele doua pasaje subterane auto dinspre Drumul National Bucuresti-Ploiesti catre Bulevardul Marasti, respectiv Soseaua Kiseleff, in proximitatea Parcului Herastrau si a cladirii Presei Libere.

4. Statia Gara Baneasa - adiacent Drumului National Bucuresti - Ploiesti, pe espalanada din fata Garii CFR Baneasa.

5. Statia Aeroportul Baneasa - adiacent Drumului National Bucuresti - Ploiesti, in proximitatea aeroportului Baneasa.

6. Statia Tokyo - de-a lungul Drumului National Bucuresti - Ploiesti, in proximitatea Complexului Comercial Baneasa.

7. Statia Washington - adiacent Drumului National Bucuresti - Ploiesti, in zona intersectiei acestuia cu strazile Jandarmeriei si Bulevardul Liviu Librescu, in zona Institutului de Meteorologie, in zona de Est a podului rutier.

8. Statia Paris - de-a lungul Drumului National Bucuresti - Ploiesti, in nordul strazii Aleea Padina, in proximitatea Liceului Francez Anna de Noailles si a Tiriac Auto Service.

9. Statia Bruxelles - de-a lungul Drumului National Bucuresti-Ploiesti, la Nord de linia de centura a Capitalei, in dreptul piciorului pasajului rutier de subtraversare a caii ferate de centura inspre orasul Otopeni.

10. Statia Otopeni - in orasul Otopeni, de-a lungul strazii Calea Bucurestilor la intersectie cu strada 23 August.

11. Statia Ion I. C. Bratianu - in lungul strazii Calea Bucurestilor, intre strazile Zborului si Nicolae Grigorescu.

12. Statia Aeroportul Otopeni - sub parcarea aferenta Aeroportului International Henri Coanda-Otopeni.

Proiectul nu va fi gata insa la timp pentru Campionatul European de Fotbal, organizat de tara noastra in 2020, insa autoritatile se gandesc sa faca pana atunci o linie de tren usor care sa lege Capitala de aeroport.

C.P.

Citeste si:
Accesul la nunta lui George Simion se face pe bază de brățări, ca la festival. Mesajul de pe accesoriile cu motive tradiționale
Accesul la nunta lui George Simion se face pe bază de brățări, ca la festival. Mesajul de pe accesoriile cu motive tradiționale
Președintele AUR, George Simion, care urmează să se căsătorească la finalul lunii august, a publicat joi, 18 august, un mesaj pe pagina sa de Facebook, în care îi îndeamnă pe cei care vor...
Continuă „răfuiala” dintre Clotilde Armand și PNL Sector 1. „Primarul scandal nu a reuşit să coboare cu picioarele pe pământ”
Continuă „răfuiala” dintre Clotilde Armand și PNL Sector 1. „Primarul scandal nu a reuşit să coboare cu picioarele pe pământ”
Reprezentanţii PNL Sector 1 i-au transmis joi, 18 august, edilului Clotilde Armand că o aşteaptă la şedinţa de joi a Consiliului Local cu raportul Curţii de Conturi, în contextul în care...