NATO: Romanii din Afganistan, ucisi de doi talibani deghizati

Sambata, 07 Mai 2016, ora 21:33
10463 citiri
NATO: Romanii din Afganistan, ucisi de doi talibani deghizati
Foto: Hepta.ro (Arhiva)

Cei doi militari romani care au murit sambata in Afganistan au fost ucisi de doi indivizi care purtau uniforme ale fortelor nationale afgane de aparare si securitate, a declarat pentru Digi24 un purtator de cuvant al operatiunii "Resolute Support".

Cei doi indivizi au deschis focul intr-o unitate a armatei afgane din sudul Afganistanului, precizeaza NATO intr-un raspuns la solicitarea Digi24, fara a specifica daca cei doi faceau parte din randul fortelor afgane sau daca au patruns in unitate deghizati in soldati, scrie News.ro.

Doi militari romani au fost ucisi in Afganistan UPDATE

Membrii operatiunii "Resolute Support" au raspuns atacului cu focuri de arma si i-au ucis, la randul lor, pe atacatori, mai spune NATO.

Oficialii misiunii internationale din Afganistan si responsabilii afgani au deschis o ancheta asupra incidentului, iar NATO promite ca va da alte informatii de indata ce vor fi disponibile.

Tragedie pe front: Cine sunt cei doi militari romani care au murit in Afganistan

Plutonierul Iulian Dumitrescu si sergentul Adrian Vizireanu si-au pierdut viata in urma unui incident care a avut loc sambata, la ora 10.45, in apropiere de localitatea Kandahar, in timpul unei misiuni de instruire a politistilor afgani. Un al treilea militar care era in aceeasi misiune a fost ranit, starea acestuia este stabila. El a fost transferat la un spital din Germania.

Tatal plutonierului Iulian Dumitrescu a povestit, sambata, pentru News.ro, ca in jurul orei 13.30, patru reprezentanti ai Armatei au venit si l-au anuntat ca fiul sau a suferit un accident mortal. Barbatul spune ca nu i s-a comunicat cauza decesului, si nici imprejurarile in care s-a produs accidentul.

Povestea sergentului Adrian Vizireanu, ucis la Kandahar: Era arbitru de fotbal si plecase in Afganistan fiindca avea nevoie debani

"In jurul orei 1.00 - 1.30, au venit de la unitate, de la armata, trei barbati si o doamna, mi-au spus sa intru in casa, sa ma asez si sa stam de vorba, mi-am dat seama despre ce e vorba, m-au luat asa cu niste cuvinte, dupa care mi-au zis adevarul - adevarat. Mi-au zis ca baiatul meu a avut un accident si ca e mortal. In rest, nu mi-au zis altceva, pentru ca nici ei nu ar fi stiut", a declarat barbatul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#militari romani murit Afganistan, #romani morti Afganistan , #militari
Comentarii
Poza stefann39
stefann39
rank 2
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
In acest caz, evenimentul nu trebuia denumit