Marturiile soldatului rascumparat: In ce conditii a fost tinut captiv de talibani

Duminica, 08 Iunie 2014, ora 20:45
9596 citiri
Marturiile soldatului rascumparat: In ce conditii a fost tinut captiv de talibani

Sergentul american Bowe Bergdahl, eliberat in urma cu o saptamana, le-a spus celor care aveau grija de el la o unitate militara medicala americana din Germania ca a fost torturat, batut si tinut intr-o cusca de catre talibanii care l-au capturat, dupa ce a incercat sa scape.

Declaratia a fost facuta de un oficial american sub protectia anonimatului, pentru ca acestuia nu i se daduse permisiunea sa ofere vreo informatie despre conditiile captivitatii lui Bowe Bergdahl, anunta AP.

Bergdahl, in varsta de 28 de ani, a fost capturat in luna iunie 2009, dupa ce a disparut din unitatea sa de infanterie. A fost tinut prizonier timp de cinci ani de catre talibani.

Primele imagini cu militarul rascumparat pe cinci talibani (Video)

Potrivit declaratiei facute duminica de catre medicii militari de la Centrul Medical Landstuhl, Bergdahl este capabil din punct de vedere fizic sa calatoreasca, insa din punct de vedere emotional nu este pregatit sa isi revada familia. Militarul american nu a vorbit deocamdata cu niciun membru al familiei sale.

Marturiile militarului rascumparat pe 5 talibani: Armata SUA, plina de nebuni si nenorociti

Bergdahl a fost eliberat in schimbul redarii libertatii a cinci militari talibani de la inchisoarea Guantanamo, Cuba.

Homeland in varianta reala: Militarul rascumparat pe 5 talibani, adept al Jihadului

Eliberea lui Bergdahl, care a fost facuta de Casa Alba fara consultarea Congresului, a starnit o furtuna pe plan politic. Initial, atat republicanii, cat si democratii au laudat eliberarea lui Bergdahl, insa au dat inapoi atunci cand a aparut ipoteza ca acesta ar fi dezertat. In acelasi timp, mai multi soldati americani au murit in timp ce incercau sa il elibereze pe Bowe Bergdahl.

Cine este sergentul american eliberat de talibani

Oficialul american care a facut declaratia sub protectia anonimatului a mai spus ca familia soldatului american a fost amenintata si hartuita, primind inclusiv amenintati cu moartea. FBI si autoritatile locale analizeaza aceste plangeri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#soldat american capturat talibani, #soldat american talibani, #eliberare soldat american, #eliberare Bowe Bergdahl , #militari