Militarii romani si americani se vor antrena impreuna in Marea Neagra

Vineri, 17 Octombrie 2014, ora 14:56
1941 citiri
Militarii romani si americani se vor antrena impreuna in Marea Neagra
Foto: Ziua News

Militarii Fortelor Navale Romane se vor antrena, saptamana viitoare, alaturi de echipajele navelor militare americane Mount Whitney si Cole, in cadrul exercitiului Black Sea Resolve, in apele teritoriale si zona apropiata, informeaza MApN.

Exercitiul Black Sea Resolve se va desfasura joi, 23 octombrie, si reprezinta, potrivit sursei citate, o continuare a actiunilor intreprinse in spiritul dezvoltarii bunei cooperari si cresterii nivelului de incredere si securitate in Marea Neagra, fiind desfasurat sub egida parteneriatului romano-american.

Fortele Navale Romane vor participa la exercitiu cu fregata Regele Ferdinand, nava purtatoare de rachete Pescarusul, doua elicoptere IAR 330 Puma Naval si o echipa de militari ai Grupului Naval de Forte pentru Operatii Speciale, care va participa la actiunile destinate exersarii procedurilor de interdictie maritima.

Pe de alta parte, Fortele Aeriene Romane vor participa la exercitiu cu trei aeronave MiG-21 LanceR.

Activitatile se vor desfasura pe mare si au ca scop instruirea comuna a militarilor americani si romani prin desfasurarea unor exercitii ce presupun interdictia maritima, cautarea si descoperirea de submarine, precum si proceduri de identificare si urmarire a tintelor aeriene.

Cele doua nave americane vor acosta in portul Constanta, in perioada 20-23 octombrie, cand sunt planificate o vizita oficiala la Comandamentul Flotei si activitati socio-culturale si sportive ale membrilor echipajelor la Muzeul Marinei Romane si pe baza sportiva a Academiei Navale "Mircea cel Batran".

Pe timpul stationarii in port, programul militarilor americani mai include ateliere de lucru si concerte sustinute la Colegiul National de Arte de Fanfara Fortelor Navale Americane si de Fanfara Fortelor Navale Romane.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Exercițiu militar la Tulcea. Participă forţele terestre, aeriene şi navale
Exercițiu militar la Tulcea. Participă forţele terestre, aeriene şi navale
Ministerul Apărării organizează începând de joi, 18 aprilie, un exerciţiu de instruire cu termen scurt de notificare, în judeţul Tulcea, la acesta participând militari din Forţele...
Piedone, despre „mazilirea doctorului Cârstoiu” de către Coaliție: „Blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor Dan”
Piedone, despre „mazilirea doctorului Cârstoiu” de către Coaliție: „Blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor Dan”
Candidatul PUSL la Primăria Capitalei, Cristian Popescu Piedone, a declarat marţi, 23 aprilie, că mazilirea doctorului Cârstoiu este blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor...
#forte navale romane, #exercitiu militiari romani americani, #militari exercitiu Marea Neagra , #militari