Militarul american ranit la Babadag a fost transferat in Germania

Marti, 25 August 2009, ora 11:30
1298 citiri
Militarul american ranit la Babadag a fost transferat in Germania
Foto: zf.ro

Militarul american de la Baza Mihail Kogalniceanu ranit luni, in timpul unei aplicatii desfasurate in poligonul de la Babadag, a fost transportat, luni seara, la un spital din Germania.

Liliana Tuta, directorul medical al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta, a confirmat ca pacientul a fost transferat in Germania.

"A fost transferat la un spital de campanie din Germania. Pacientul a plecat in stare buna, operat la mana, imobilizat cu aparat ghipsal la antebrat. Era foarte bine din punctul nostru de vedere", a declarat directorul medical.

Liliana Tuta a precizat ca fracturile multiple de oase ale mainii au de obicei si atingere de nervi, iar dotarile spitalului din Germania permit recuperarea mai rapida si completa.

Soldatul ranit are 30 de ani si provenea din escadronul al 4-lea, regimenul al doilea de cavalerie, cu baza la Vilseck, Germania, informeaza marti un comunicat al Joint Task Force East.

Potrivit chirurghului Joint Task Force East, dr. Aaron Williams, soldatul a suferit rani ca urmare a exploziei, oase rupte la mana si brat si are, momentan, unele dificultati de auz. Soldatul nu este in pericol sa isi piarda niciunul dintre membre, dar a suferit interventii chirurgicale.

Potrivit comunicatului Joint Task Force East, soldatul ar fi in curs de pregatire pentru transport, in urmatoarele zile, la centrul medical Landstuhl, in Germania.

"Spitalul din Constanta a facut o treaba excelenta evaluand rapid starea pacientului si pregatindu-l pentru operatie", a declarat doctorul Williams.

Incidentul se afla in curs de investigare, dar datele preliminare arata ca dispozitivul explozibil a fost confundat de soldat ca fiind un dispozitiv fumigen si acesta i-a explodat in mana, in timp ce incerca sa-l indeparteze din drum, in cadrul unui scenariu de antrenament.

Un militar american de la Baza Mihail Kogalniceanu a fost ranit, luni, in timpul unei aplicatii desfasurate in poligonul din Babadag, unde participa la exercitiul militar bilateral romano-american "Joint Task Force - East Rotation 09".

Acest exercitiu se desfasoara in baza acordului dintre Romania si Statele Unite ale Americii privind activitatile fortelor Statelor Unite stationate pe teritoriul Romaniei, semnat in anul 2005 si ratificat de Parlamentul Romaniei in anul 2006.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#militar american ranit Babadag, #militar american ranit poligon, #militar american transferat Germania , #militari
Comentarii
V
vasile5
rank 1
CUM SAL OPEREZE IN ROMANICA DACA NAU NICI BISTURIU SI NICI ANESTEZICE????I APOI CINE MAI ARE INCREDERE DACA CHIAR SEFUL STATULUI ,BASE,,SI APOI TARTICEANU SE OPEREAZA AFARA,,,NUMAI CEI NEVOIASI CARE NAU BANI DE DRUM SE OPEREAZA IN ROMANICA,,,,,HAHAHAHAHA