Ministerul Apararii a cumparat un sistem medical de imagistica prin rezonanta magnetica

Marti, 14 Decembrie 2010, ora 13:02
3067 citiri
Ministerul Apararii a cumparat un sistem medical de imagistica prin rezonanta magnetica
Foto: Puterea

Ministerul Apararii Nationale s-a dotat cu un sistem medical de imagistica prin rezonanta magnetica pentru care a platit peste un milion de euro.

Achizitia, facuta de catre Institutul National de Medicina Aeronautica si Spatiala, structura aflata in subordinea ministerului, a avut loc la finalul lunii octombrie, insa, potrivit contractului, aparatura trebuie montata si functionala pana pe 17 decembrie, scrie cotidianul Puterea.

Ministerul Apararii Nationale a confirmat, pentru Ziare.com, achizitionarea sistemului medical de imagistica prin rezonanta magnetica. "Institutul National de Medicina Aeronautica si Spatiala (INMAS) este singura institutie medicala din Romania cu activitati in domeniul medicinei aerospatiale, devenind din anul 2005 primul Centru de excelenta pentru activitati medicale din Romania si, prin aceasta, creandu-se si cerinta de a avea aparatura si echipamente medicale de performanta", se afirma in raspunsul remis solicitarii Ziare.com.

Potrivit ministerului, procedura de achizitie a respectat legislatia in vigoare. "Achizitia aparaturii s-a realizat in urma desfasurarii unei licitatii deschise, publicata pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP) si in Jurnalul Uniunii Europene, cu respectarea prevederilor OUG nr. 34/2006, privind atribuirea contractelor de achizitie publica, a contractelor de concesiune de lucrari publice si a contractelor de concesiune de servicii, cu modificarile si completarile ulterioare", se afirma in document.

Potrivit documentatiei de atribuire si a caietului de sarcini intocmit de Institutul National de Medicina Aeronautica si Spatiala, imagistica prin rezonanta magnetica este o tehnica neinvaziva care permite scanarea corpului uman prin introducerea sa in interiorul unui camp magnetic si, in final, printr-o tehnica sectionala multiplanara, se obtin imagini 2D in oricare din cele trei planuri (axial, sagital sau coronal), oblice sau imagini tridimensionale cu un contrast optim intertisular.

Sistemul integrat achizitionat urmeaza, potrivit destinatiei sale, sa asigure toate functiunile necesare efectuarii investigatiilor avansate de imagistica prin rezonanta magnetica la nivelul practicii medicale europene si mondiale aplicabile (prelucrarea digitala a datelor pacientului, scanarea cu substanta de contrast pentru toate organele si partile corpului uman, procesarea, tiparirea imaginilor, elaborarea rapoartelor, arhivarea, posibilitatea de a primi/transmite imagini prin reteaua informatica a institutului).

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#imagistica prin rezonanta magnetica, #aparatura Ministerul Apararii, #Institutul National Medicina Aeronautica Spatiala , #militari
Comentarii
Poza ovidius37
ovidius37
rank 5
Rezonanta magnetica sau RMN-ul exista de ceva timp pe piata medicala internationala !