Polidinul va fi lansat ca supliment alimentar. Cand va ajunge medicamentul pe piata

Marti, 03 Noiembrie 2020, ora 12:07
11302 citiri
Polidinul va fi lansat ca supliment alimentar. Cand va ajunge medicamentul pe piata

Comandantul Institutului National de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militara "Cantacuzino", colonel doctor Florin Oancea, a declarat ca Institutul va scoate pe piata pana la sfarsitul acestui an produsul Orostim, un supliment alimentar si are in plan relansarea polidinului, tot ca supliment alimentar, iar acesta ar putea fi disponibil intr-an sau doi.

"Specialistii Sectiei Imunomodulatori impreuna cu cei din departamentul de cercetare dezvoltare au reusit intr-un timp scurt sa finalizeze un proiect prin care Instititul Cantacuzino va scoate pe piata la sfarsitul acestui an, un nou produs imunomodulator. De fapt, este relansarea produsului Orostim sub forma de capsule. Acesta este un supliment alimentar cu proprietati biostimulatoare si antioxidante", a afirmat colonelul doctor Florin Oancea, marti, intr-o conferinta de presa, precizand ca acest produs va duce la cresterea stimularii imunitatii.

El a explicat si care sunt categoriile carora acestor produs li se adreseaza.

"Se va putea administra in perioadele de risc de aparitie a infectiilor respiratorii persoanelor care lucreaza in colectivitati, cu susceptibilitate crescuta de imbolnavire, copiilor cu infectii respiratorii repetate, persoanele de varsta a treia sau in stari cu imunitate scazuta. Pentru realizarea acestui proiect de cercetare au fost alocati prin Programul Sectorial de Cercetare-Dezvoltare al Ministerului Apararii Nationale, peste 300 de mii de lei", a precizat comandantul Institutului Cantacuzino.

El a mentionat ca un alt produs care ar putea fi lansat pe piata de Institut este polidinul.

"Polidinul este cel mai cunoscut produs farmaceutic romanesc. De la preluarea Instititului de catre Ministerul Apararii Nationale am primit foarte multe semnale prin care ni se cere sa reluam productia, motiv pentru care la nivelul Institutului s-a analizat posibilitatea producerii polidinului respectand standardele europene si am ajuns la concluzia ca acesta nu mai poate fi produs in vechile conditii. Acesta a fost si motivul pentru ca in 2011 a fost suspendata licenta de productia a Polidinului. Astfel, Departamentul de Cercetare a trecut la lucru si in acest moment printr-un proiect avem in studiu si speram sa dezvoltam un produs imunomodulator Polidin. Acesta va fi tot un supliment alimentar si va putea fi utilizat in profilaxia si terapia infectiilor respiratorii, uro-genitale sau in pregatirile preoperatorii", a afirmat colonelul doctor Florin Oancea.

El a mentionat ca acest produs este in cercetare si ar putea fi lansat pe piata intr-un an sau doi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Loturi întregi de sirop de tuse pentru copii, retrase din farmacii. Toxina periculoasă pe care o conțin
Loturi întregi de sirop de tuse pentru copii, retrase din farmacii. Toxina periculoasă pe care o conțin
Autoritatea de reglementare în domeniul sănătăţii din Africa de Sud retrage loturi de sirop de tuse pentru copii de la Johnson & Johnson's, după detectarea unor niveluri ridicate de dietilen...
Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că trimiterea sa în judecată de către procurorii DIICOT în dosarul "Veranda" nu este "o surpriză foarte mare",...
#polidin, #Cantacuzino, #medicament , #militari