Povestea sergentului Adrian Vizireanu, ucis la Kandahar: Era arbitru de fotbal si plecase in Afganistan fiindca avea nevoie de bani

Sambata, 07 Mai 2016, ora 20:47
10788 citiri
Povestea sergentului Adrian Vizireanu, ucis la Kandahar: Era arbitru de fotbal si plecase in Afganistan fiindca avea nevoie de bani
Foto: Comisia Centrala a Arbitrilor

Sergentul Adrian Vizireanu (foto), care a murit sambata in Afganistan, era arbitru de fotbal in Buzau si, potrivit unor apropiati, ar fi decis sa plece in Afganistan fiindca avea nevoie de bani. Plutonierul Iulian Dumitrescu era din Smeeni, primarul comunei, Andrei Ion, spunand ca "era un baiat de toata isprava, caruia ii placea ce facea si se lauda cu ce facea".

Potrivit unor cunoscuti de-ai plutonierului Adrian Vizireanu, acesta era arbitru de fotbal si ar fi decis sa plece in Afganistan pentru ca avea nevoie de bani, cu atat mai mult cu cat avea in familie si un membru apropiat cu probleme de sanatate.

Sambata, dupa aflarea vestii ca Adrian Vizireanu a murit in Afganistan, conducerea Asociatiei Judetene de Fotbal Buzau a postat pe site-ul propriu un anunt prin care transmite condoleante familiei indurerate.

Totodata, AJF a anuntat ca in semn de recunostinta si respect, inaintea tuturor jocurilor din campionatele organizate de AJF Buzau, in perioada 8 - 15 mai, se va tine un moment de reculegere in memoria fostului arbitru.

"Profund indurerati am aflat de moartea neasteptata a celui ce a fost ADRIAN VIZIREANU (arbitru de fotbal). A plecat, lasand in urma tristete si durere. Transmitem sincere condoleante familiei indurerate si fie ca bunul Dumnezeu sa-i odihneasca sufletul in pace", transmite AJF Buzau.

Doi militari romani au fost ucisi in Afganistan UPDATE

Si Comisia Centrala a Arbitrilor si-a exprimat regretul fata de decesul acestuia.

"Adrian Vizireanu si-a inceput cariera de arbitru in anul 1997 si a facut parte din lotul pentru Liga 3 in perioada 2005-2014. A condus 80 de jocuri in al treilea esalon si peste 250 de partide de juniori. Transmitem condoleantele noastre familiei sergentului Adrian Vizireanu si familiei plutonierului Iulian Dumitrescu, stins si el din viata in cadrul aceleiasi misiuni", se arata intr-un comunicat remis presei.

Al doilea militar mort in Afganistan, plutonierul Iulian Dumitrescu, era din localitatea buzoiana Smeeni.

Primarul comunei, Ion Andrei, a declarat, sambata, pentru News.ro, ca acesta iubea meseria de militar si se lauda cu ceea ce facea.

"Un baiat de toata isprava, era casatorit. El a copilarit aici, aici are familia, parintii lui sunt despartiti, era un copil foarte bun. Suntem socati cu totii. Ii placea foarte mult ce facea si se lauda cu ce facea", a declarat primarul din Smeeni, Ion Andrei.

Tragedie pe front: Cine sunt cei doi militari romani care au murit in Afganistan

Si cel de-al treilea militar implicat in incidentul de sambata dimineata, din Afganistan, care a fost ranit grav, este tot din judetul Buzau.

Cei doi militari, plutonierul Iulian Dumitrescu si sergentul Adrian Vizireanu, au fost raniti sambata, la ora 10.45, in apropierea localitatii Kandahar, in timpul unei misiuni de instruire a politistilor afgani si au murit la spitalul unde au fost transportati dupa ce li s-a acordat primul ajutor la fata locului, precizeaza MApN.

Starea militarului ranit este stabila, acesta urmand sa fie transferat la un spital din Germania.

Familiile victimelor au fost anuntate, iar incidentul este anchetat de o comisie militara, precizeaza MApN.

Militarii morti in Afganistan erau de la o unitate militara de operatii speciale, din Buzau.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Adrian Vizireanu arbitru mort Afganistan, #militari romani morti Afganistan , #militari