Un militar roman a fost ranit in Afganistan

Autor: Ana Ilie
Miercuri, 26 Octombrie 2011, ora 19:36
5685 citiri
Un militar roman a fost ranit in Afganistan

Un militar roman a fost ranit de srapnel in Zabul, Afganistan, marti, intr-un atac lansat de insurgenti impotriva fortelor coalitiei. Marti s-au desfasurat mai multe atacuri in Zabul, majoritatea fara a produce victime sau pagube.

Intr-un val de atacuri de mica anvergura, militantii au lovit 17 pozitii ale coalitiei - un soldat roman a fost lovit de srapnel, insa nu este o rana care sa-i puna viata in pericol, scrie Stars and Stripes.

Este cea mai ampla ofensiva din provincie din luna august, a apreciat comandantul Combined Team Zabul, colonelul Blake C. Ortner, adaugand insa ca "a fost o gluma", intrucat atacurile nu au produs pagube importante.

Ortner crede ca militantii au organizat ofensiva de miercuri ca demonstratie de forta inainte de a se retrage pe timpul iernii, sezon in care insurgenta din Afganistan se calmeaza.

Presa talibanilor noteaza ca un tanc a fost distrus si "inamicul a suferit si alte pierderi".

MAPN urmareste situatia militarului

Potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Apararii, remis redactiei Ziare.com, in seara zilei de marti, sergentul Marian Nicula, din Batalionul 495 Manevra, a fost ranit in urma unui schimb de focuri dintre o patrula romaneasca si insurgenti.

Subofiterul a suferit un traumatism la ochiul stang, nefiindu-i pusa in pericol

viata. Sergentul Nicula a fost transportat la spitalul militar din Kandahar, unde i

s-au acordat ingrijiri medicale, urmand sa fie evacuat la spitalul militar din

Landstuhl, in Germania, pentru tratament oftalmologic de specialitate, continua comunicatul.

Ministrul Apararii Nationale, Gabriel Oprea, si conducerea armatei urmaresc cu atentie evolutia starii de sanatate a sergentului Nicula.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#roman ranit Afganistan, #militar roman ranit afganistan , #militari