Un militar roman a fost ranit in Afganistan

Autor: Ana Ilie
Miercuri, 26 Octombrie 2011, ora 19:36
5104 citiri
Un militar roman a fost ranit in Afganistan

Un militar roman a fost ranit de srapnel in Zabul, Afganistan, marti, intr-un atac lansat de insurgenti impotriva fortelor coalitiei. Marti s-au desfasurat mai multe atacuri in Zabul, majoritatea fara a produce victime sau pagube.

Intr-un val de atacuri de mica anvergura, militantii au lovit 17 pozitii ale coalitiei - un soldat roman a fost lovit de srapnel, insa nu este o rana care sa-i puna viata in pericol, scrie Stars and Stripes.

Este cea mai ampla ofensiva din provincie din luna august, a apreciat comandantul Combined Team Zabul, colonelul Blake C. Ortner, adaugand insa ca "a fost o gluma", intrucat atacurile nu au produs pagube importante.

Ortner crede ca militantii au organizat ofensiva de miercuri ca demonstratie de forta inainte de a se retrage pe timpul iernii, sezon in care insurgenta din Afganistan se calmeaza.

Presa talibanilor noteaza ca un tanc a fost distrus si "inamicul a suferit si alte pierderi".

MAPN urmareste situatia militarului

Potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Apararii, remis redactiei Ziare.com, in seara zilei de marti, sergentul Marian Nicula, din Batalionul 495 Manevra, a fost ranit in urma unui schimb de focuri dintre o patrula romaneasca si insurgenti.

Subofiterul a suferit un traumatism la ochiul stang, nefiindu-i pusa in pericol

viata. Sergentul Nicula a fost transportat la spitalul militar din Kandahar, unde i

s-au acordat ingrijiri medicale, urmand sa fie evacuat la spitalul militar din

Landstuhl, in Germania, pentru tratament oftalmologic de specialitate, continua comunicatul.

Ministrul Apararii Nationale, Gabriel Oprea, si conducerea armatei urmaresc cu atentie evolutia starii de sanatate a sergentului Nicula.

Citeste si:
Follow the money! Cum să înțelegi criza politică românească
Follow the money! Cum să înțelegi criza politică românească
Două expresii s-au consacrat în istorie pentru a descifra ce determină evenimente aparent absconse: „cherchez la femme” și „follow the money”. La noi, e preponderentă varianta...
Premierul Florin Cîțu, despre sumele alocate prin PNRR: ”Primii bani vor fi la sfârşitul lui noiembrie sau inceputul lui decembrie”
Premierul Florin Cîțu, despre sumele alocate prin PNRR: ”Primii bani vor fi la sfârşitul lui noiembrie sau inceputul lui decembrie”
Premierul Florin Cîţu a declarat luni, 27 septembrie, că este un moment istoric pentru România după ce primii bani prin PNRR vor veni la sfârşitul lunii noiembrie sau începutul lunii...
Sursa: Ziare.com