Un preot militar in varsta de doar 38 de ani, infectat cu coronavirus, a decedat la Spitalul de Boli Infectioase din Timisoara

Miercuri, 23 Septembrie 2020, ora 21:36
9950 citiri
Un preot militar in varsta de doar 38 de ani, infectat cu coronavirus, a decedat la Spitalul de Boli Infectioase din Timisoara
Foto: Arhiepiscopia Timisoarei

Un preot militar din Timisoara, in varsta de doar 38 de ani, a murit miercuri, 23 septembrie, dupa ce s-a infectat cu coronavirus.

Medicii de la Spitalul de Boli Infectioase "Victor Babes" din Timisoara nu au reusit sa salveze viata preotului militar Radu-Cosmin Bogdan, care a fost internat in urma cu zece zile cu COVID-19.

"Cu adanca durere in suflet anuntam ca preotul militar ic. stav. dr. Radu-Cosmin Bogdan (1983-2020) a trecut la cele vesnice in ziua de 23 septembrie 2020, dupa o scurta si foarte grea suferinta. Parintele Radu-Cosmin Bogdan s-a nascut in Timisoara, la 13 iunie 1983, intr-o familie de buni crestini ortodocsi, care i-au oferit o crestere si o educatie aleasa", a transmis biroul de presa al Arhiepiscopiei Ortodoxe.

Preotul a murit in urma unui stop cardiorespirator. Acesta suferea de obezitate de grad I, care prezinta un risc crescut de complicatii in cazul infectarii cu noul coronavirus SARS-Cov-2, dar nu a avut alte comorbiditati. Imediat dupa ce a fost internat la spital, a fost transmis un apel pentru donare de plasma.

"Preotul Militar al Garnizoanei Timisoara, Parintele Radu Bogdan a fost diagnosticat cu COVID-19 si este internat la Spitalul Victor Babes sectia ATI. Facem un apel la pacientii care au trecut prin boala si doresc sa doneze plasma Grup B III Rh pozitiv pentru tratamentul transfuzional care sa creasca sansa de insanatosire a parintelui", a anuntat Spitalul Militar, in 12 septembrie. Preotul Radu-Cosmin Bogdan a fost casatorit si avea trei copii.

Radu-Cosmin Bogdan a urmat cursurile clasei de teologie din cadrul Colegiului National "Carmen Sylva" din Timisoara. In anul 2007 a obtinut licenta in Teologie la Facultatea de Litere, Istorie si Teologie din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara, dupa care si-a desavarsit pregatirea teologica prin obtinerea, in anul 2013, a titlului de Doctor in Teologie din partea Facultatii de Teologie "Andrei Saguna" a Universitatii "Lucian Blaga" din Sibiu. In perioada 2015-2018 urmeaza cursurile Academiei de Muzica "Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca, Specializarea Pedagogie Muzicala.

Tragedia din viața Arynei Sabalenka deschide calea Simonei Halep la WTA Miami. Ce se va întâmpla pe tablou
Tragedia din viața Arynei Sabalenka deschide calea Simonei Halep la WTA Miami. Ce se va întâmpla pe tablou
Tenismena Aryna Sabalenka, locul mondial, a primit o veste devastatoare la turneul WTA 1000 de de la Miami, după ce iubitul ei, Konstantin Koltsov, fost jucător de hochei, a murit la vârsta de...
Cauza morții iubitului Arynei Sabalenka. Fostul sportiv avea trei copii
Cauza morții iubitului Arynei Sabalenka. Fostul sportiv avea trei copii
Aryna Sabalenka, locul 2 WTA, este devastată, după ce iubitul ei, Konstantin Koltsov, fost jucător de hochei, a murit la vârsta de doar 42 de ani. Konstantin Koltsov și-a reprezentat țara...
#preot, #militar, #Timisoara, #deces, #covid, #coronavirus , #militari