A fost semnat un protocol privind reorganizarea miniera in Valea Jiului

Joi, 10 Februarie 2011, ora 23:26
1084 citiri

Ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Ion Ariton, conducerea Companiei Nationale a Huilei (CNH) Petrosani si sindicatele din Valea Jiului au semnat joi un protocol care prevede reorganizarea activitatii miniere din Valea Jiului, pentru a continua extractia de huila.

Astfel, joi, la sediul Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA), au avut loc negocieri intre reprezentantii Guvernului Romaniei, conducerea Companiei Nationale a Huilei Petrosani si sindicatele din Valea Jiului, potrivit unui comunicat emis joi seara de minister.

"La finalul negocierilor, ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Ion Ariton, conducerea CNH Petrosani si sindicatele din Valea Jiului au semnat un protocol care prevede asigurarea finantarii pentru desfasurarea activitatii miniere in continuare in Valea Jiului, identificarea solutiilor pentru rezolvarea arieratelor CNH Petrosani, reorganizarea activitatii miniere din Valea Jiului in vederea continuarii extractiei huilei in conditiile prevazute de decizia 2010/787/UE si in perspectiva formarii celor doua companii energetice nationale, asigurarea conditiilor pentru crearea de noi locuri de munca", se arata in comunicat.

La intalnire au participat ministrul Economiei, Ion Ariton, ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Ioan Nelu Botis si secretarul de stat in Ministerul Finantelor Publice, Gheorghe Gherghina.

Intalnirea si protocolul semnat joi vin in urma accidentului de sambata trecuta, cand o explozie s-a produs in subteranul minei Uricani, in urma careia cinci persoane - un inginer si patru electricieni - si-au pierdut viata. Echipa de lucratori efectuase cu putin timp inainte de explozie revizia tehnica la o statie de transformare din subteran. Echipele de salvare au reusit in cursul noptii sa-i scoata la suprafata pe lucratorii decedati. In cursul acestei operatiuni, in subteranul minei s-a mai produs o explozie, insa niciunul dintre salvatori nu a avut de suferit.

Mina de la Uricani se afla in administratia CNH, companie de stat aflata la randul sau sub autoritatea Ministerului Economiei, fiind unul din cei mai mari producatori de carbune din Romania.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#minerit Valea Jiului, #protocol mine, #semnare protocol , #minerit