Antrenor de fitness in Valea Jiului, desi are un singur picior - Reportaj Ziare.com

Sambata, 25 Februarie 2012, ora 23:17
3203 citiri
Antrenor de fitness in Valea Jiului, desi are un singur picior - Reportaj Ziare.com
Foto :Ziare.com / Marius Mitrache

Nelutu Lazar, un fost miner la Livezeni, a ajuns sa fie unul dintre cei mai buni antrenori de fitness din Valea Jiului, la 45 de ani, desi a ramas fara un picior, in urma unui grav accident petrecut in mina.

Nu a uitat acea zi niciodata, dar acum este un exemplu pentru zeci de tineri, femei ori barbati, care, atunci cand il vad, se ambitioneaza sa-i faca fata. Lazar si-a creat singur aparatele cu care lucreaza, singur le sudeaza si, dupa ce a facut un curs de specialitate, a ajuns idolul tuturor tinerilor care il vad la sala de forta.

I-a fost greu, mina nu l-a iertat si la varsta cand tinerii ies la fotbal ori la discoteca, el a ajuns intr-un scaun cu rotile.

"S-a intamplat in 1987. Lucram la mina Livezeni si m-a prins transportorul cu raclete. A fost o perioada grea, am stat prin spitale, la Timisoara, greu a fost tot... dar am avut ambitie si mi-am revenit", spune Nelutu Lazar.

La 20 de ani a luat viata de la capat, altfel decat a facut-o pana atunci ca miner. Nu a mai intrat in subteran, dar nici nu a fost impiedicat de faptul ca nu mai are un picior, joaca fotbal si acum ca atunci cand avea ambele picioare.

"La inceput, cine nu ma stie, se fereste, ma evita, sa nu ma loveasca, dar cand vad ca umblu in carje ca 'astia cu doua picioare', cum le zic eu, nu mai tin cont. Eu ma ajut cu carja, driblez si apoi pasez, iar acum toti o recunosc: sunt mai bun la fotbal ca multi altii si toti vor sa fie cu mine in echipa", povesteste, cu haz, Nelutu.

Viata i-a dat o palma, dar pentru ca a fost sportiv, nu a renuntat la ideea de a face sport. Acum e antrenor de fitness si un adevarat idol al celor pe care-i aantreneaza.

"Ne ambitioneaza mult. E altfel ca restul lumii si tocmai faptul ca nu are ambele picioare imi da curaj sa fiu si eu bun", spune un tanar, care vine la sala de forta a lui Nelutu.

Tot ce e in sala de fitness este gandit de el, creat de el si asamblat de el.

"Am urmat un curs. Si acolo oamenii ma priveau altfel, dar nu conteaza. Viata e o lupta, nu? Si eu lupt. Am luat bucati de fier pe care le-am sudat si, asa cum am vazut in reviste, mi-am creat o sala de fitness. Totul este facut de mana mea. Tot ce vedeti aici e lucrat de mine, asa cum am crezut eu ca e bine si toti cei care vin la sala au rezultate", mai spune Nelutu.

Cum e o zi din viata lui? Mult mai activa decat a unui om normal. Se trezeste dimineata si mananca. Se ocupa de cele 3 fete ale sale si apoi vine cu maxi-taxi la Vulcan, pentru ca face naveta zilnic.

"Cum ajung aici, vad ce oameni am la sala, ma ocup de ei, imi fac antrenamentul, iar la pranz plec la Petrosani. Ma duc acasa, sa vad ce face familia, la 16:00 iau masa si apoi iar vin la sala, unde stau pana seara. Nu e greu si eu pentru asta traiesc", spune Nelutu.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#fitness Valea Jiului miner, #sala fitness, #fitness picior lipsa, #fitness picior , #minerit