Cauzele deflagratiei de la Uricani vor fi stabilite de o comisie speciala

Duminica, 06 Februarie 2011, ora 08:50
1219 citiri
Cauzele deflagratiei de la Uricani vor fi stabilite de o comisie speciala

Cauzele exploziei care a avut loc sambata dupa-amiaza la mina Uricani, in urma careia cinci electricieni si-au pierdut viata, nu se cunosc deocamdata, urmand sa fie stabilite de o ancheta efectuata de specialisti in protectia muncii, a declarat directorul general al Companiei Nationale a Huilei (CNH) Petrosani, Constantin Jujan.

"Nu se cunosc cauzele evenimentului. O comisie va cerceta accidentul colectiv. Activitatea in zona deflagratiei este oprita (...) Avand in vedere elementele care au fost descoperite pana acum, acestea conduc spre o explozie. Inginerul si cei patru muncitori care lucrau acolo (la reparatia transformatorului electric n.red.) au terminat lucrarea si urmau sa cupleze instalatia", a declarat directorul CNH, fara sa excluda posibilitatea ca muncitorii sa nu fi respectat toate normele de tehnica securitatii muncii.

El a mai spus ca in ultima perioada, incepand cu anul 2009 si chiar si in acest an, au fost facute mai multe achizitii de echipamente moderne pentru masurarea concentratiei de gaz in subteran. Directorul Jujan a mai precizat ca in 2010 nu s-a produs niciun accident de munca mortal la minele din Valea Jiului.

O comisie formata din procurori ai Parchetului de pe langa Tribunalul Hunedoara si Inspectoratul Teritorial de Munca efectueaza o ancheta. O echipa specializata pentru accidente de munca in subteran, formata din politisti judiciari, inspectori de protectia muncii si procurori va face cercetarea la fata locului, a precizat procurorul Augustin Lazar, de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Alba.

"Versiunea probabila este o deflagratie de gaz metan produsa de un arc electric. Primele concluzii ale anchetei ar putea aparea in zilele urmatoare", a spus procurorul Lazar.

Cei cinci mineri surprinsi sambata dupa-amiaza in subteranul minei Uricani, cel mai probabil de o explozie a unei acumulari de metan, au decedat, a informat purtatorul de cuvant al Prefecturii Hunedoara, Diana Fullop.

"Din pacate, cei cinci mineri, surprinsi in subteranul minei Uricani si-au pierdut viata. In prezent, echipele de salvatori mineri lucreaza pentru scoaterea la suprafata a trupurilor neinsufletite, aceasta fiind si prioritatea momentului", a mentionat Diana Fullop.

La Mina Uricani lucreaza aproximativ 800 de angajati. Exploatarea miniera a fost nominalizata in mai multe randuri ca fiind una dintre minele din cadrul Companiei Huilei care ar puteta fi inchisa operational pana in anul 2018.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#explozie mina Uricani, #mina Uricani morti , #minerit