Minerii din Valea Jiului, ignorati de parlamentari

Vineri, 04 Iunie 2010, ora 19:42
1845 citiri
Minerii din Valea Jiului, ignorati de parlamentari

Parlamentarii hunedoreni i-au ignorat pe liderii minerilor din Valea Jiului si nu s-au intalnit cu acestia, cu toate ca Liga Sindicatelor Miniere i-a invitat sa participe la o dezbatere in ziua de vineri pe teme legate de viitorul mineritului.

Acest lucru i-a nemultumit pe cei care au lansat invitatia si minerii s-au aratat profund dezamagiti de faptul ca parlamentarii hunedoreni nu iau in calcul problemele oamenilor din Valea Jiului.

"Ma asteptam ca la masa sa vina toti senatorii si deputatii din judetul Hunedoara carora le-am transmis invitatie. Spre surpinderea noastra doar Cosmin Nicula a venit, iar deputatul Cristian Resmerita ne-a trimis o scrisoare prin care spune ca este alaturi de noi. Salariatii CNH vor lupta pentru stabilitatea locurilor de munca si pentru mentinerea drepturilor si facilitatilor pe care le-am dobandit si dupa 2011. Daca se ating de salariile noastre suntem pregatiti sa declansam greva generala. Salariile noastre sunt inghetate din ianuarie 2009 si am facut si disponibilizari si nu mai putem sa scoatem cu mai putini mineri aceeasi productie", declara Zoltan Lacatas, presedintele LSMVJ.

Singurul care a rapuns invitatiei minerilor si pensionarilor mineri a fost senatorul Cosmin Nicula - PSD, iar deputatul Cristian Resmerita s-a limitat la a trimite o scrisoare, prin care i-a asigurat pe mineri de sprijinul sau.

Senatorul Nicula le-a vorbit ortacilor despre "baietii destepti". "Multi se lupta ca CNH sa nu intre in complexul energetic. Sunt baietii destepti care cumpara curent ieftin de la stat si il revand statului mult mai scump. Exista un calcul simplu ca baietii destepti castiga 1,4 miliarde de euro din astfel de tranzactii, iar pentru pensii reducerea inseamna 500 de milioane de euro. Numai eliminarea acestor baieti destepti ar fi suficienta", afirma Cosmin Nicula, senator PSD.

Minerii prezenti la intalnire au recunoscut ca se afla in impas si i-au declarat senatorului Nicula faptul ca au ajuns sa faca cheta pentru a-si cumpara scule in subteran.

"Vreau sa va spun ca la aceasta data noi, minerii de la Vulcan, facem cheta ca sa ne cumparam scule cu care sa lucram in subteran. Nu s-au mai facut angajari desi din 2008 ni s-au promis, iar in ritmul asta ne vom autoelimina din sistem", afirma si Ioan Ciubotaru, lider sindicat EM Vulcan.

Senatorul Cosmin Nicula le-a prezentat liderilor din minerit cateva dintre solutiile de iesire din criza, solutii la care a lucrat cu senatorul Dan Voiculescu si care vizeaza alte masuri, decat cele ce iau in calcul veniturile oamenilor batrani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
PSD și PNL au renunțat să-l mai susțină pe medicul Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei. Cele două mari partide i-au aruncat în luptă Gabriela Firea (PSD) și pe...
Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Decizia PSD și PNL de a renunța la candidatul comun Cătălin Cîrstoiu pentru primăria Bucureștiului a fost ironizată de toate partidele de opoziție. Mihai Enache, candidatul AUR la...
#mineri Valea Jiului parlamentari, #intalnire parlamentari mineri Jiu , #minerit