Minerii renunta la proteste pentru tichete cadou

Luni, 12 Martie 2012, ora 14:34
1714 citiri
Minerii renunta la proteste pentru tichete cadou
Foto: Arhiva

Minerii din Valea Jiului vor renunta la revolta si la greva dupa ce au convenit cu ministrul Economiei, Lucian Bode, sa primeasca tichete cadou pana in luna iunie a acestui an.

Sindicalistii din minerit au anuntat inca de vineri ca au avut un dialog constructiv cu reprezentantii Ministerului Economiei si ca au ajuns la un acord, insa abia luni au dezvaluit ca oficialii din minister le-au propus tichete cadou si ca oferta a fost acceptata, transmite Romania TV.

Minerii renunta la revolta si greva, dupa negocieri la Ministerul Economiei

Pe langa tichetele cadou pe care le vor primi pana in luna iunie, minerilor din Valea Jiului li se vor da si prime de Paste - 400 de lei de fiecare.

Potrivit presedintelui de la Sindicatul "Muntele", Petre Nica, drepturile obtinute pentru mineri se vor incadra in limita bugetului de venituri al Companiei.

Totodata, sindicatul "Muntele" a anuntat, duminica, printr-un comunicat de presa, ca intre administratia CNH si partenerii de dialog social a fost incheiat un protocol care se refera la drepturile aferente lunii februarie.

"Comisiile de negociere la nivel de Compania Nationala a Huilei din Petrosani au stabilit, de comun acord, ca angajatii incadrati in conditii speciale de munca (subteran - n. red.) vor primi, pentru luna februarie, tichete cadou in valoare de 300 de lei/salariat, in functie de cota procentuala de intrare in subteran.

Aceasta suma compenseaza diferenta de 100 de lei la sporul de periculozitate, dar si drepturile salariale ce nu au fost acordate din cauza neaplicarii Actului aditional numarul 1112 din data de 2 februarie 2012", se arata in comunicatul remis, duminica, Ziare.com.

Ministrul Economiei, intalnire de "curtoazie" cu minerii: Ca sa ne cunoastem

Ortacii de la cele sapte exploatari din Valea Jiului au declansat protestele luni, cateva mii de angajati ai CNH protestand in curtea Companiei si marsaluind pe strazile din Petrosani.

Minerii au cerut reactualizarea cu 100 de lei a sporului de periculozitate, de la 600 la 700 de lei, si cresterea pretului carbunelui livrat producatorilor de energie, precum si respectarea unui act aditional incheiat la CCM in mandatul fostului ministru Ion Ariton.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#mineri renunta protest, #mineri renunta greva, #mineri accepta tichete cadou, #oferta mineri tichete cadou, #proteste mineri Valea Jiului , #minerit