O noua explozie la Mina Uricani

Sambata, 05 Februarie 2011, ora 23:03

   

O noua explozie la Mina Uricani
La Mina Uricani a mai avut loc o explozie sambata, in jurul orei 23, din cauze necunoscute. Directorul Companiei Nationale a Huilei, Constantin Jujan, a anuntat ca unul dintre salvatorii minieri a fost ranit usor.

Jujan a confirmat, la Realitatea Tv, producerea unei noi explozii in urma unei acumulari de gaz metan in mina. Potrivit acestuia, unul dintre salvatori a fost ranit, insa nu in urma exploziei, ci dupa ce s-a grabit procedura de scoatere a echipei de salvatori din mina. Ranitul, care prezenta rani la fata, a fost preluat de o ambulanta si este in afara oricarui pericol.

"Salvatorii sunt in acest moment la suprafata", a declarat Jujan.

Cinci electricieni au murit sambata in urma unei explozii, care a avut loc sambata in jurul orei 16.00 la Mina Uricani.

Jujan a declarat, sambata seara, ca este posibil ca cei cinci lucratori care si-au pierdut viata in subteran sa nu fi respectat toate procedurile de interventie.

Explozie la Mina Uricani - cei 5 electricieni au fost gasiti morti

La mina Uricani au ajuns sambata seara ministrul de Interne, Traian Igas, cel al Economiei, Ion Ariton, si cel al Muncii, Ioan Botis.

Mina Uricani a fost inclusa de Guvern pe lista celor care urmeaza sa fie inchise, alaturi de minele Vulcan si Petrila, pana in 2018. La Mina Uricani lucreaza aproximativ 800 de angajati.
Citeste mai multe despre
Sursa: Ziare.com

Articol citit de1932 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Moldoveanu
rank 5
De ce a doua ?
Daca prima o punem pe seama neglijentei,cea de a doua sa produs in timp ce experti salvatori,mineri cu mare experienta se aflau acolo. DE CE ????????
miner
rank 1
Mineritul : Arta sau Afacere?
Mineritul este o arta, multi nu au nici cea mai vaga idee cat de complexe sunt profesiile din domeniul mineritului.
In minerit nu ai voie sa gresesti, orice greseala poate fi fatala atat pentru cel ce o comite cat si pentru ortacii de langa el.
Un miner la intare in subteran spune "DA DOAMNE SA IES VIU SI ASTAZI, SA AJUNG SANATOS LA FAMILIA MEA".
Minerii sunt mercenarii din maruntaiele pamantului, dar culmea ironiei este ca sunt niste mercenari care se compromit pentru un castig mic, cu un risc imens, dotarea cu care pleaca la lupta este cea lasata mostenire de "regele Decebal".
De exemplu la exploatarea "URANIULUI", din cadrul Companiei Nationale a Uraniului, Crucea - Suceava, uraniul din abataje se exploateaza cu:
-SAPA
-LOPATA
-ROABA
TARNACOPUL
Oamenii se umilesc, mai ales ca la angajare pentru un loc de munca umfla buzunarele directorilor cu cel putin 2000 euro.
Directorul tehnic Florea Toma cu utilajele, materilalele si oameni din cadrul minei, si-a amenejat locul de casa, a facut o investitie pe care un simplu salariat al minei, ar trebui sa mai lucreze 100 ani pentru a putea plati un asemenea deviz.
Dar ca oriunde in tara noastra "CAINII LATRA, URSUL TRECE"

o zicala mai veche spune
"jeulim-as si n-am cui, jeluim-as codrului "
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor