Proteste in Valea Jiului: O delegatie a minerilor a plecat spre Bucuresti

Vineri, 09 Martie 2012, ora 10:16
1564 citiri
Proteste in Valea Jiului: O delegatie a minerilor a plecat spre Bucuresti
Foto: Arhiva

Conducerea Companiei Nationale a Huilei (CNH) din Petrosani si o delegatie a minerilor au plecat, vineri dimineata, spre Bucuresti, ca sa discute problemele minerilor cu o comisie ministeriala, dupa ce delegatia din Capitala, anuntata ca va sosi joi seara in Valea Jiului, nu a mai ajuns.

Doi lideri de sindicat si doi mineri, impreuna cu conducerea CNH Petrosani, au plecat, vineri dimneata, spre Bucuresti, pentru a discuta cu o comisie la Ministerul Economiei.

Cresteri salariale pentru mineri, posibil din mai

Reprezentantii minerilor au asteptat pana joi noapte sa soseasca in Valea Jiului comisia ministeriala anuntata pentru o noua runda de negocieri si, pentru ca aceasta nu a venit, iar starea conflictuala si implicit intreruperea activitatii reprezinta un pericol pentru energia nationala, reprezentantii ortacilor au decis sa mai mearga ei inca o data in Capitala pentru noi negocieri.

Din delegatia din Valea Jiului fac parte liderul de sindicat Petre Nica, presedinte al Sindicatului "Muntele", presedintele executiv al sindicatului, Laszlo Domokos, doi mineri, precum si directorul general al Companiei Nationale a Huilei din Petrosani, Constantin Jujan.

Liderul minerilor a declarat, vineri dimineata, ca acceptarea deplasarii lor la Bucuresti reprezinta o data in plus disponibilitatea reprezentantilor minerilor de a rezolva problema.

"Vom mai discuta o data si speram sa fim intelesi. Avem de partea noastra legea, nu vrem nimic ilegal, nu facem nimic ilegal si, sa fim bine intelesi, noi nu cerem mariri salariale impotriva cadrului legal. Diferenta la salariu de care se tot vorbeste reprezinta doar un plus financiar care sustine litera legii, adica sporul de pericol, care in contractul colectiv de munca este la nivelul salariului minim brut pe economie. Cand salariul minim pe economie a crescut, sporul nostru nu a fost modificat. Despre acest lucru tot vorbim si de aceea cerem sa fie respectata legea", a spus Petre Nica.

Miron Cozma il ameninta cu minerii pe Traian Basescu

Potrivit liderului de sindicat, delegatia minerilor va cere, vineri, in negocierile ce vor avea loc in jurul orei 11.00, doar respectarea legii si implicit a actului aditional semnat de mineri dupa ce fostul ministru al Economiei Ion Ariton le-a recunoscut acest drept.

Pana cand negocierile de la Bucuresti se vor finaliza, minerii nu vor protesta, acestia fiind trimisi acasa de la unitatile miniere.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#mineri Valea Jiului vin Bucuresti, #protest mineri Petrosani, #mineri negocieri Ministerul Economiei , #minerit