Disponibilizatii din Valea Jiului au iesit in strada

Luni, 13 Februarie 2012, ora 13:55
1400 citiri
Disponibilizatii din Valea Jiului au iesit in strada
Foto: Ziare.com / Marius Mitrache

Cel putin 300 de fosti mineri si-au cerut drepturile in strada, luni dimineata, la Compania Nationala a Huilei.

Oamenii au cerut socoteala fostilor angajatori pentru salariile compensatorii pe care inca nu le-au primit.

Ortacii care au lucrat pana in luna septembrie la CNH au venit luni, la 10, si au cerut din nou banii promisi la disponibilizare.

Oamenii spun ca au constatat ca au fost mintiti si chiar au sustinut ideea ca ar actiona in instanta conducerea Companiei Huilei.

"Sunt voci care spun acum ca banii nostri ar fi fost alocati, altii spun ca nimeni nu a semnat ca vom primi acesti bani. Nu mai stim ce sa credem, dar ii vom da in judecata ca ne-au mintit oricum, doar ca sa plecam de la mina", spune unul dintre disponibilizati.

"Am stat in greva foamei si azi am venit din nou aici sa imi cer banii. Suntem mintiti. Ni s-a spus ca pana la mijlocul lunii februarie primim banii. Iata ca suntem la mijloc de februarie!", spune un alt disponibilizat.

Printre fostii ortaci, luni dimineata la CNH a ajuns si presedintele Ligii Sindicatelor Miniere Valea Jiului, Zoltan Lacatas, care a declarat ca sustine protestul.

"Oamenii au dreptate. Sunt lideri de la Sindicatul Muntele care au facut tot felul de lucruri si acum oamenii acestia trag de pe urma lor. Acestia trebuie sa fie trasi la raspundere ca au mintit pe toata lumea, iar eu le-am zis de atunci ca asa se va intampla", a declarat Zoltan Lacatas.

Fiecare dintre cei care au plecat in septembrie 2011 de la una dintre minele din Vale mai are de primit aproximativ 7.000 de lei - sume compensatorii care trebuiau achitate pana in decembrie anul trecut.

Singura sansa ca disponibilizatii sa primeasca banii este in mainile Comisiei Europene, care trebuie sa-si dea acordul cu privire la alocarea subventiei pentru CNH.

Acest lucru ar putea sa se intample, cel mai probabil, dupa 20 februarie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#disponibilizati CNH protest, #proteste mineri , #minerit