Minerii au ajuns in Bucuresti: O delegatie a intrat la discutii cu reprezentanti ai Guvernului - UPDATE

Luni, 18 Aprilie 2016, ora 12:39
1754 citiri
Minerii au ajuns in Bucuresti: O delegatie a intrat la discutii cu reprezentanti ai Guvernului - UPDATE
Foto: Facebook/Complexul Energetic Oltenia

O delegatie a minerilor, sositi luni in Bucuresti, a intrat la discutii cu reprezentanti ai Guvernului, iar ceilalti protesteaza in Piata Victoriei.

Cateva sute de mineri si energeticieni protesteaza in Piata Victoriei din Capitala. Ei au bannere pe care scrie "ANRE, de ce opriti mina Gorjului? Siguranta energetica a tarii in pericol", "Catre FMI. Noi suntem romani. Noi suntem romani. Noi suntem aici pe veci stapani", "Certificatele verzi din Romania aduc in Gorj saracia".

De asemenea, acestia poarta veste pe care scrie "Certificatele verzi, subventii din banii romanilor pentru regenerabile".

UPDATE 12.57: Vicepremierul Costin Borc i-a asigurat pe mineri ca nu se pune problema sa se inchida vreodata Complexul Energetic Oltenia si le-a spus ca le asculta cererile, aratand ca problemele prezentate de acestia sunt mai vechi de 10 ani, iar mai multe guverne succesive au profitat de ele, politic si economic.

Minerii ajung luni in Bucuresti, conducerea Ministerului Energiei merge in Oltenia (Video)

Mars spre Capitala

Membrii Federatiei Nationale de Mine din Energie au plecat luni, 11 aprilie, intr-un mars de 320 de kilometri, de la Targu Jiu pana la Bucuresti, protestand fata de situatia Complexului Energetic Oltenia si a sistemului energetic, in general, se arata intr-un comunicat al Federatiei.

"Marsul de 320 de kilometri al minerilor si energeticienilor de la Complexul Energetic Oltenia, Targu Jiu - Craiova - Slatina - Pitesti - Bucuresti este urmarea avalanselor de distrugere a ultimei redute energetice a Romaniei, vanzarea tarii unor interese straine si tradarea clasei politice a sistemului energetic national.

Inchiderea Complexului Energetic Oltenia echivaleaza in alta sfera cu desfiintarea Academiei Romane sau disparitia istoriei si a limbii noastre din scolile romanesti. Punerea in pericol a independentei energetice a Romaniei poate fi interpretata ca o subminare a economiei de stat cu consecinte catastrofale, inimaginabile si iremediabile. Noi vom rescrie destinul Complexului Energetic Oltenia", precizeaza presedintele Federatiei Nationale Mine Energie, Dumitru Pirvulescu, in comunicatul mentionat.

Minerii, in drum spre Bucuresti: Oamenii ne dau 10-20 de lei, apa si fructe. Ne-au dat lacrimile

Complexul Energetic Oltenia (CEO) a decis la mijlocul lunii martie reducerea sau intreruperea activitatii in fiecare dintre sucursalele/subunitatile sale, atat in sectorul energetic, cat si in sectorul minier pana in luna iunie, inclusiv, motiv pentru care 670 de angajati de la cele doua sucursale din Craiova - SE Craiova II si SE Isalnita - vor intra in somaj.

Potrivit datelor furnizate de catre CEO, decizia a fost luata ca urmare a cererii scazute de energie pe baza de carbune.

Complexul Energetic Oltenia a avut anul trecut pierderi de 895 de milioane de lei, cu 30% mai mari fata de rezultatul negativ inregistrat in 2014, cand compania a avut pierderi nete de 693 milioane de lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#mineri discutii reprezentanti Guvern, #mineri discutii Guvern mineri venit Bucuresti , #minerit