Ziare.com

Minerii disponibilizati au renuntat la greva foamei

Vineri, 02 Decembrie 2011, ora 00:29

   

Minerii disponibilizati au renuntat la greva foamei
Cei patru mineri aflati in greva foamei de miercuri seara au renuntat la protest joi dupa amiaza, dupa ce prefectul de Hunedoara i-a asigurat ca saptamana viitoare isi vor primi salariile compensatorii.

Protestatarii cred ca au fost mintiti, inca din momentul in care au fost scosi din activitate, cu promisiunea ca platile compensatorii se vor acorda in trei transe egale, in octombrie, noiembrie si decembrie.

Mineri disponibilizati, in greva foamei

Prefectul de Hunedoara, Attila Dezsi, i-a convins pe cei patru fosti mineri aflati in greva foamei in fata CNH sa renunte la protest, dupa ce i-a asigurat ca isi vor primi drepturile cuvenite.

"Guvernul este preocupat de solutionarea atat a problemei minerilor disponibilizati din CNH Petrosani cat si a asigurarii functionarii, in continuare, a exploatarilor miniere din Valea Jiului, inclusiv referitor la rezolvarea situatiei privind gratuitatile pensionarilor minieri. In acest sens au fost facute toate demersurile necesare atat la nivelul Uniunii Europene cat si la nivel guvernamental pentru gasirea celor mai bune solutii" a precizat prefectul judetului Hunedoara Dezsi Attila .

Protestatarii au renuntat astfel la protest insa daca pana marti nu vor primi banii, acestia sunt hotarati ca de miercuri sa reia greva.

Cateva zeci de mineri s-au adunat miercuri dimineata in fata Companiei Huilei de la Petrosani pentru a cere banii de disponibilizare, dupa ce peste 900 de ortaci au plecat din minerit in luna octombrie cu gandul la banii ce aveau sa-i primeasca si s-au trezit fara nici un leu.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 888 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Pacaliti ?

Pai de ce se tot dau pacaliti ? Ca in anii 90 bateau in nestire la intelectuali,si nu pareau fraeri cu toate ca era evident . Acum vine Rasplata !

 

Minerii nu stiu multe.

Nu se incred in guvern, dar nimeni nu-i insala ci doar birocratia e mai lenesa.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor