Ziare.com

Minerii marsaluiesc spre Petrosani - Seful CNH, evacuat de frica ortacilor

Luni, 05 Martie 2012, ora 13:38

   

Minerii marsaluiesc spre Petrosani - Seful CNH, evacuat de frica ortacilor
Aproape doua sute de mineri de la Exploatarea Miniera Lonea au refuzat, luni de dimineata, sa intre in subteran si au plecat, in jurul orei 11.00, in mars spre sediul Companiei Nationale a Huilei (CNH) din Petrosani.

Potrivit primelor informatii, de frica ortacilor, sediul Companiei Nationale a Huilei a fost evacuat de jandarmi, transmite Antena 3.

Minerii disponibilizati dau in judecata CNH, sindicatele si Ministerul Economiei

Minerii, nemultumiti de conditiile de lucru si de faptul ca revendicarile nu le-au fost ascultate, fac parte din schimburile unu si doi.

Ca sa ajunga la Compania Huilei, ei vor urma un trase lung de aproape zece kilometri, printre orasele Petrila si Petrosani.

La inceputul acestui an, minerii au cazut de acord cu Ministerul Economiei asupra unor modificari in contractul de munca, dar acestea nu au fost respectate.

Disponibilizatii din mina ameninta ca isi dau foc

Ministerul Economiei a incheiat un protocol cu sindicatele minerilor din CNH privind acordarea ultimei transe din salariile compensatorii ale celor 900 de angajati disponibilizati in 2011 din companie, precum si cresterea pretului de vanzare a huilei catre producatorii de electricitate.

Protocolul face referire si la actualizarea grilei de salarizare prin indexarea sporului de pericol, dar si la angajarea fortei de munca tinere la CNH.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3080 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
7 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Sa traiasca toti minerii si ortacii demonstranti,...

...sa bage frica-n lichele si-n baseii spikolantzi!

 

Ortaci

Ati gresit directia. Catre Bucuresti ca la Petrosani nu rezolvati nimic. De la Bucuresti sa da ora exacta si se impute branza.

 

morton- corect .Protestatari directia piata Universitatii !

protestatarii directia piata Universitatii

???

Se repeta situatia din 1999, Opozitia de atunci care este si acum pun in opera modul lor de exprimare. Mai trebioe sa apara si Vadim si Cozma.

 

Securistul Basescu Traian s-a folosit de mineri pt.a acapara putere.

Acum cand impostorul criminal-securist Traian Basescu are osul mare al puterii minerii marsaluiesc pe jos, nu le mai pune Basescu trenurile m.o.r.t.i.i. la dispozitie.

 

Bani se dau pentru minerit

Dar sunt unii de acolo care ii directioneaza spre fotbal. Deci mai intai sa o rezolve acolo si nu la Bucuresti.

 

Ptr mineri,sefii lor,guvernanti si alti retar.zi

Ba je.gosilor,uitati-va la Discovery,la documentarul cu minerii.Ve-ti vedea ca o mina re 6 angajati,un utilaj de 500000 cocari,si produce intr-o zi cit 1000 de ortaci trintori intr-o luna.Ne-am saturat sa tot platim de la buget bani grei ptr neno.rocitii din Vlea jiului,majoritatea alcoolici.CNH are datorii uriase,dar are vile,case de vacanta,preturi preferentiale,platite de noi.In plus,carbunele polueaza.Muriti ba pomanagiilor!!!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor