Minerii nu vor avea salariile diminuate

Luni, 07 Iunie 2010, ora 18:20
1667 citiri
Minerii nu vor avea salariile diminuate

Minerii din Compania Huilei nu vor avea salariile diminuate, iar acest lucru vine ca efect al restructurarilor masive de personal din ultima vreme. Sefii ortacilor dezmint faptul ca nu ar mai fi de lucru si ca Mintia ar renunta la contractele cu minerii, daca va trece pe gaz.

"Acesta este un scenariu de viitor, dar deocamdata Mintia nu are achizionat un grup care sa poata functiona pe gaz. Asta ar putea fi posibila in timp si este o viziune de perspectiva, pentru ca deocamdata atat Mintia, cat si Paroseniul functioneaza pe huila din Valea Jiului", sustine Constantin Jujan, director general CNH.

CNH si HIDROELECTRICA

Compania Huilei va intra in Hidroelectrica si asta chiar daca exista voci care spun ca inca nu e luata in calcul. "Multi se lupta ca CNH sa nu intre in viitorul complex energetic. Exista acei baieti destepti care cumpara curent de la stat si il revand mai scump statului", a spus la intalnirea cu sindicalistii senatorul Cosmin Nicula.

Jujan, insa, il contrazice si spune ca la baza are o Hotarare de Guvern.

Fantomele minerilor, aruncate peste foamea bugetarilor

"Este stabilit prin Hotarare de Guvern ca CNH sa intre in Hidroelectrica. Vom intra ulterior datei la care aceasta va fi infiintata, fara reduceri de salarii, pentru ca am facut restructurari de personal", a precizat Constantin Jujan.

Mine productive

Constantin Jujan, directorul CNH, vorbeste despre unitati miniere care realizeaza productia scontata, despre investitii si angajari de personal.

Potrivit conducerii Companiei Huilei, unele unitati miniere sunt in grafic si cel mai bine sta exploatarea de carbune de la Vulcan.

"Mina Vulcan merge bine si isi indeplineste planul. Si la Paroseni, dupa ce s-au facut cateva investitii, avem productivitate buna. Exista si o relansare la Lupeni si un trend crescator la Lonea. La Petrila se lucreaza la un program pentru redeschiderea abatajului unde a avut loc explozia din 2008, iar aici sunt probleme pentru ca am disponibilizat peste 60 la suta din personal", spune Jujan.

La Livezeni a ajuns un complex mecanizat de la polonezi pe care minerii au platit 500.000 de euro, care potrivit directorului general ar incepe sa produca si sa dea rezultate din iulie.

Printre minele la care sunt probleme, Constantin Jujan a indicat Mina Uricani, dar a pus nerealizarile pe faptul ca acolo zacamantul este strabatut de falii de steril si ca au avut loc multe disponibilizari.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#reduceri salarii mineri, #reduceri salarii bugetari, #masuri austeritate Guvern , #minerit