Ziare.com

Negocieri esuate intre mineri si CNH - Ministrul Economiei, chemat in Valea Jiului

Luni, 05 Martie 2012, ora 19:41

   

Negocieri esuate intre mineri si CNH - Ministrul Economiei, chemat in Valea Jiului
Negocierile dintre mineri si conducerea Companiei Nationale a Huilei (CNH) au esuat, luni dupa-amiaza, cele doua parti nereusind sa ajunga la o intelegere.

Astfel, protestele continua in Valea Jiului, 800 de oameni manifestand, in continuare, in curtea CNH, informeaza Antena 3.

Minerii vor ca ministrul Economiei, Lucian Bode, sa vina in Valea Jiului si sa discute cu ei.

Aproape doua sute de mineri de la Exploatarea Miniera Lonea au refuzat, luni dimineata, sa intre in subteran si au plecat, in jurul orei 11.00, in mars spre sediul Companiei Nationale a Huilei (CNH) din Petrosani.

Ulterior, sediul Companiei Nationale a Huilei a fost evacuat de jandarmi.

Minerii marsaluiesc spre Petrosani - Seful CNH, evacuat de frica ortacilor

Minerii, nemultumiti de conditiile de lucru si de faptul ca revendicarile nu le-au fost ascultate, fac parte din schimburile unu si doi.

La inceputul acestui an, ortacii s-au inteles cu Ministerul Economiei asupra unor modificari in contractul de munca, dar acestea nu au fost respectate.

Ministerul Economiei a incheiat un protocol cu sindicatele minerilor din CNH privind acordarea ultimei transe din salariile compensatorii ale celor 900 de angajati disponibilizati in 2011 din companie, precum si cresterea pretului de vanzare a huilei catre producatorii de electricitate.

Protocolul face referire si la actualizarea grilei de salarizare prin indexarea sporului de pericol, dar si la angajarea fortei de munca tinere la CNH.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 686 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor