Ziare.com

PE amana inchiderea minelor nerentabile, pana in 2018

Vineri, 03 Decembrie 2010, ora 23:46

   

PE amana inchiderea minelor nerentabile, pana in 2018
Parlamentul European a aprobat o rezolutie prin care propune ca termenul limita pentru inchiderea minelor necompetitive din Uniunea Europeana (precum cele din Valea Jiului) sa fie amanat pana in 2018, termenul propus initial de catre Comisia Europeana (1 octombrie 2014) fiind considerat nerealizabil.

Astfel, o majoritate de deputati europeni a considerat ca inchiderea minelor necompetitive va avea un puternic impact social datorita concedierilor in masa a lucratorilor din domeniu, motiv pentru care este nevoie de mai mult timp pentru integrarea acestora pe piata fortei de munca, se afirma intr-un comunicat al
Institutului Qvorum.

Rezolutia adoptata specifica, de asemenea, ca Romania va putea acorda un ajutor de
stat degresiv care sa suporte pierderile din costurile de productie, precum si costurile de cercetare si investitiile tehnologice prevazute pentru a reduce emisiile poluante.

Acordarea acestui ajutor de stat este conditionata de un plan de inchidere definitiva a minelor care nu au devenit competitive.

Propunerea de extindere a termenului a fost sustinuta la vot de Popularii Europeni - PPE, Socialistii si Democratii -S&D, Conservatorii si Reformistii - ECR si stanga radicala - GUE/NGL. De cealalta parte, liberalii - ALDE si Verzii s-au opus vehement propunerii si au votat impotriva textului.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 871 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor