Ziare.com

Peste 100 de mineri de la Paroseni refuza sa iasa din subteran, nemultumiti de sistarea exploatarii

Vineri, 10 Mai 2013, ora 19:35

   

Peste 100 de mineri de la Paroseni refuza sa iasa din subteran, nemultumiti de sistarea exploatarii
Peste o suta de mineri din schimbul II de la Mina Paroseni au refuzat, vineri seara, sa iasa din subteran la terminarea programului, nemultumiti ca termocentralele din judetul Hunedoara nu mai preiau huila si la unitatea miniera nu mai este loc pentru stocarea carbunelui, exploatarea fiind sistata.

Potrivit minerilor de la Unitatea Miniera Paroseni, sucursala a Societatii Nationale de Inchideri Mine Valea Jiului (SNIMVJ), ortacii care au lucrat in schimbul al doilea au refuzat, vineri seara, la terminarea programului, sa iasa din subteran, fiind vorba de peste o suta de persoane.

Ortacii sunt nemultumiti ca, de la inceputul lunii mai, termocentralele din judetul Hunedoara - Mintia si Paroseni - nu mai preiau cantitatea de carbune extrasa, iar la unitatea miniera nu mai este loc pentru stocarea acesteia.

In aceste conditii, spun minerii, incepand de vineri dimineata, activitatea propriu-zisa de exploatare din subteran a fost sistata, ortacii urmand sa faca doar lucrari de asigurare a locurilor de munca, revizii, reparatii si de eliminare a pericolelor.

Alti circa o suta de mineri din schimbul al treilea au intrat in subteran si au avertizat ca se vor solidariza cu colegii si nu vor mai iesi, la terminarea programului.

Directorul general al SNIMVJ, Petre Dragoescu, a ajuns, la ora transmiterii acestei stiri, la Mina Paroseni.

Societatea Nationala de Inchideri Mine Valea Jiului a avut un contract cu Complexul Energetic Hunedoara, de care apartin termocentralele, pentru luna aprilie, cu un pret de 64 de lei pe gigacalorie.

Un nou contract, pentru luna mai, nu a mai fost incheiat intrucat conducerea SNIMVJ nu a fost de acord cu pretul de 45 de lei pe gigacalorie oferit

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 163 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor