Protest in fata sediului Complexului Energetic Oltenia: Sute de mineri nemultumiti

Luni, 04 Ianuarie 2016, ora 20:13
1843 citiri
Protest in fata sediului Complexului Energetic Oltenia: Sute de mineri nemultumiti

Aproximativ doua sute de angajati ai subunitatilor Complexului Energetic Oltenia (CEO), membri ai Sindicatului Mine-Energie Oltenia (SMEO), participa luni la un protest in fata Diviziei Miniere a companiei in semn de nemultumire fata de politica economica de austeritate adoptata de administratie prin noul director, Laurentiu Ciobotarica.

Sindicalistii solicita pastrarea locurilor de munca ale minerilor si energeticienilor, declarandu-se totodata impotriva taierilor salariale.

Potrivit presedintelui SMEO, Gabriel Calduruse, administratia a anuntat pentru perioada urmatoare restructurari si, implicit, schimbari de normative, cu care sindicalistii nu sunt de acord, acestia acuzand actuala conducerea a CEO de faptul ca doreste scoaterea companiei pe pierdere.

"Nu am fost de acord niciodata cu taierile de salarii si disponibilizari, am produs 12 terrawati si am avut beneficii mai mari decat avem la ora actuala. Au fost restructurari in vara, dar nu au fost cele mai multumitoare plati compensatorii, cu toate acestea salariatii care au fost disponibilizati in vara au totusi o forma de protectie sociala, o parte deja au iesit la pensie, o parte urmeaza sa iasa (...)

S-a spus ca vor urma restructurari si efectiv schimbari de normative, au spus cei din administratie acest lucru, dar nu s-a intrat in detalii, ne-au transmis doar sa asteptam ca si restructurarile vor fi facute impreuna cu sindicatele. Din exploatare exista profit de peste doua mii de miliarde de lei, acum, ca dumnealor vor sa faca provizioane foarte mari pentru a scoate compania pe pierdere, e o alta discutie. O sa mai iesim si zilele urmatoare si vom recurge si la alte forme de protest pentru ca in urmatoarele luni lucrurile se vor precipita si oamenii vor vedea ce se doreste cu adevarat", a spus Gabriel Caldaruse.

Primaria Targu-Jiu a autorizat organizarea de adunari publice in urma solicitarii SMEO in zilele de 4, 5 si 8 ianuarie, in intervalul orar 16,30 - 18,30.

Citeste si:
Cine este Asztalos Csaba, șeful CNCD. Membru al instituției încă de la înființare și președinte de 17 ani
Cine este Asztalos Csaba, șeful CNCD. Membru al instituției încă de la înființare și președinte de 17 ani
Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) este condus de peste 17 ani de către Asztalos Csaba, care de altfel este membru al instituției încă de la înființarea sa în 2002....
AUR își trimite politicienii la școală. Cu ce se ocupă academia condusă de Claudiu Târziu
AUR își trimite politicienii la școală. Cu ce se ocupă academia condusă de Claudiu Târziu
Partidul AUR a început să își trimită politicienii la școală, iar în acest sens a creat ”Academia AUR”, o ”școală politică a partidului, formată în vederea instruirii continue a...