Protestul minerilor ia amploare: Peste 500 de ortaci s-au blocat in subteran

Marti, 23 Februarie 2016, ora 09:43
1979 citiri
Protestul minerilor ia amploare: Peste 500 de ortaci s-au blocat in subteran
Foto: Arhiva Hepta.ro

Circa 300 de mineri de la exploatarea de carbune Vulcan, din Valea Jiului, s-au autoblocat marti in subteran, iar personalul TESA protesteaza in curtea minei.

Toti sunt nemultumiti de situatia actuala a Complexului Energetic Hunedoara si solicita sa afle care va fi viitorul acestei companii, a declarat presedintele sindicatului de la Mina Vulcan, Ioan Ciubotaru.

Protestatarii se alatura astfel ortacilor de la Mina Lonea, aproape 250 dintre acestia refuzand sa mai iasa la suprafata dupa ce si-au efectuat schimburile de lucru.

"In subteranul Minei Vulcan se afla circa 300 de mineri de la schimburile 4 si 1 (schimbul de noapte si cel de dimineata - n.red.). Oamenii vor sa stie ce se intampla cu complexul pentru ca se tem de ceea ce s-ar putea intampla in viitor", a explicat liderul sindical.

Minerii din cele doua schimburi se afla intr-o zona situata pe o galerie principala, aproape de un put de intrare in subteran.

Sute de mineri s-au blocat in subteran. 17 ortaci in greva foamei

Ortacii de la Vulcan se solidarizeaza cu cei aproape 250 de mineri de la Lonea, din toate cele patru schimburi, care se afla blocati in subteranul exploatarii de 24 de ore. Cel putin 15 dintre protestatari s-au declarat luni seara si in cursul noptii in greva foamei.

Mineri blocati in subteran, nemultumiti de situatia CE Hunedoara: Ce le-a transmis ministrul Energiei

Sase mineri au fost scosi din subteran, pe timpul noptii, deoarece li s-a facut rau si au avut nevoie de ingrijiri medicale. Doi dintre ei au fost transportati la spital, au precizat surse oficiale din cadrul Serviciului Judetean de Ambulanta Hunedoara.

La poarta minelor Lonea si Vulcan au fost trimise doua masini de ambulanta, care vor acorda asistenta medicala in caz de necesitate.

Protestul minerilor a inceput luni dimineata, cand schimbul 1 de la Mina Lonea s-a blocat in subteran, nemultumiti de situatia de insolventa in care se afla CEH si de perspectiva ca societatea sa intre in faliment. Minerii au cerut sa li se prezinte masurile concrete de salvare a CEH si pozitia oficiala a Ministerului Energiei in ceea ce priveste viitorul societatii.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#protest mineri Vulcan Lonea , #minerit
Comentarii