Revolta minereasca la Vulcan

Miercuri, 29 Februarie 2012, ora 17:23
1077 citiri
Revolta minereasca la Vulcan
Foto: Ziare.com/Marius Mitrache

Aproximativ 50 de mineri de la Vulcan au refuzat sa intre in subteran miercuri dimineata, dupa ce au primit salariile fara cresterea promisa la semnarea Contractului Colectiv de Munca.

Minerii de la Vulcan au venit in fata CNH miercuri dimineata, unde au cerut sa auda de la cei din conducere explicatiile de rigoare.

"Vrem sa stim de ce nu am luat salariile majorate. Ne-au mintit si ne trimit ca pe sobolani in mina. Doar sa muncim si atat", spunea un miner.

"Lucram cu lopata si sapa in mina, habar nu are nimeni in ce conditii si noi trebuia sa primim un milion in plus acum. Banii nu au intrat azi", spunea un altul. "Suntem nemultumiti si de aia am venit aici sa ne zica ei ce au de gand si de ce ne mint", explica al treilea.

Practic oamenii sunt nemultumiti ca li s-a promis o majorare de 10 procente si avansurile care s-au dat incepand de azi sunt la fel ca si cele de luna trecuta.

Potrivit Contractului Colectiv de Munca ortacii din Valea Jiului trebuiau sa primeasca in plus bani pentru sporul de periculozitate.

"Este vorba despre cresterea salariala promisa de la 600 la 700 de lei privind sporul de periculozitate. In curtea companiei a venit o parte din schimbul II, pentru ca am asigurat cele necesare, iar acum oamenii se reintorc la munca, dar am venit pentru a ne asigura ca lucrurile se vor indrepta spre o normalitate", a declarat Ioan Ciubotariu, lider de sindicat la mina Vulcan.

In mina Vulcan au intrat in aceasta dimineata doar cativa mineri, care au asigurat posturile, iar restul au venit cu un autobuz la CNH.

Dupa ce au aflat ca abia joi dupa-amiaza se discuta la minister problema lor, ortacii au spus ca vor reveni in fata Companiei Huilei vineri, daca nu vor primi banii promisi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#mineri CNH, #mineri proteste Valea Jiului, #mineri salarii , #minerit