Ziare.com

Sentinta amanata in Procesul Petrila pentru ca doi avocati sunt in concediu

Luni, 29 August 2011, ora 16:56

   

Sentinta amanata in Procesul Petrila pentru ca doi avocati sunt in concediu
Sefii minerilor de la Petrila afla sentinta abia peste doua saptamani.

Vinovatii in cazul exploziei din noiembrie 2008 se vor prezenta din nou in fata instantei de judecata gorjene, in 12 septembrie, dupa ce, la termenul de luni, magistatii au amanat pronuntarea, din cauza ca doi dintre avocatii apararii erau in concediu.

Dumitru Graure, unul dintre avocatii sefilor de la mina Petrila, acuzati in dosarul exploziei, a declarat ca procesul a fost amanat, deoarece doi dintre avocatii apararii sunt in concediu de odihna.

13 mineri si membri ai echipelor de salvare au murit in noiembrie 2008, in urma a doua explozii ce au avut loc in subteranul minei Petrila.

Alti 15 ortaci au fost raniti, iar Parchetul de pe langa Tribunalul Hunedoara i-a trimis in judecata pe Aurelian Necula, fostul director al Exploatarii Miniere Petrila, pe Gheorghe Rosu, inginerul-sef de securitate si pe Stefan Ungur, seful statiei de salvare miniera.

Fostul director, Aurelian Necula a fost condamnat in prima Instanta la 7 ani si 6 luni inchisoare, iar Gheorghe Rosu, inginerul sef securitate miniera si seful statiei de salvare miniera a E.M Petrila, Stefan Ungur au primit o pedeapsa de 6 ani si jumatate. Cei trei au fost judecati pentru ucidere din culpa, vatamare corporala din culpa si nerespectarea masurilor de protectia muncii.

In plus, magistratii gorjeni i-au obligat pe inculpati, in solidar cu CNH Petrosani si mina Petrila, la plata unor importante despagubiri.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 668 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor