Sute de mineri isi iau zilnic concediu medical

Vineri, 22 Iulie 2011, ora 13:55
1346 citiri
Sute de mineri isi iau zilnic concediu medical
Foto: Ziare.com / Marius Mitrache

Compania Nationala a Huilei Petrosani inregistreaza zilnic sute de angajati care spun ca sunt bolnavi.

De la inceputul acestui an, minerii din cadrul Companiei Nationale a Huilei Petrosani au acumulat 167 de ani de concedii medicale.

In fiecare zi, aproximativ 500 de salariati, adica circa 7 la suta din numarul total de angajati, spun ca nu pot lucra, din cauza unor probleme de sanatate.

Directorul general al CNH Petrosani, Constantin Jujan, sustine ca sunt multi salariati care se imbolnavesc din cauza conditiilor grele de munca din subteran, dar recunoaste ca sunt si bolnavi inchipuiti.

"Este acelasi sistem putred pe care l-am intalnit si acum doi ani. Cei care sunt in situatia de a se disponibiliza sunt in concediu medical. Poate sunt 100, 200, chiar 300 bolnavi, dar cel putin 200 sunt inchipuiti", este de parere Constantin Jujan, directorul general al CNH Petrosani.

Potrivit unei statistici intocmite de CNH, in luna mai au fost acordate 14.707 zile de concediu medical, in luna martie, 13.135 zile, in aprilie 12.292 de zile, in februarie 10.945 zile, iar in ianuarie 8.745 zile de concediu medical.

Problema modului in care sunt acordate foile de boala de catre anumiti medici a fost mereu luata in discutie de administratia companiei, in ultimii ani, dar pana acum nu s-a putut rezolva.

De-a lungul timpului, anumiti medici care au semnat concedii medicale pentru boli ireale au fost sanctionati de Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate si au fost si in atentia Colegiului Medicilor, dar cu toate aceste masuri fenomenul inregistrat la nivelul CNH nu a fost stopat.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#bolnavi CNH, #mineri Petrosani, #concediu medical mineri, #disponibilizari mineri , #minerit