Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Bivolaru, judecat la Cluj intr-un alt dosar de trafic de persoane

Duminica, 16 Iunie 2013, ora 19:53
2317 citiri
Bivolaru, judecat la Cluj intr-un alt dosar de trafic de persoane

Fondatorul MISA, Gregorian Bivolaru, condamnat vineri de instanta suprema la sase ani de inchisoare pentru act sexual cu un minor, are un nou termen de judecata in septembrie, la Tribunalul Cluj, intr-un dosar in care este acuzat de trafic de persoane.

Procesul de la Tribunalul Cluj a fost amanat, la sfarsitul lui mai, pentru 30 septembrie, cand vor fi audiati martori.

In acest dosar, aflat pe rolul instantei din Cluj-Napoca din 14 aprilie 2009, mai sunt judecati 20 de membri ai Miscarii de Integrare Spirituala in Absolut (MISA).

Decizia de vineri a instantei supreme, prin care Bivolaru a primit sase ani de inchisoare cu executare pentru act sexual cu un minor in forma continuata, este definitiva.

Prin aceeasi decizie, ICCJ l-a achitat pe Bivolaru de perversiuni sexuale in legatura cu victima Madalina Dumitru, si, pentru acelasi motiv si in cazul aceleiasi victime, pentru fapta de trafic de minori.

Instanta l-a mai achitat pe Bivolaru, pe motiv ca fapta nu exista, in cazul acuzatiei de act sexual cu un minor in legatura cu victima Ilinca Simionescu, si pentru trafic de minori in legatura cu aceeasi victima, pe motiv ca faptei ii lipseste unul din elementele constitutive.

De asemenea, ICCJ a incetat procesul penal fata de Bivolaru in legatura cu fapta de act sexual cu un minor in forma continuata in legatura cu victima Arabela Marquez si totodata pentru fapta de coruptie sexuala in legatura cu victima Madalina Dumitru, in ambele cazuri constatandu-se prescrierea faptelor.

Totodata, instanta a incetat procesul penal pe numele lui Bivolaru pentru tentativa la trecerea frauduloasa a frontierei ca urmare a prescrierii.

Un extras din hotarare a fost trimis de instanta suprema catre Tribunalul Bucuresti, care in acest caz este instanta de executare si care emite mandatul de executare a pedepsei cu inchisoarea in cazul lui Gregorian Bivolaru.

Conform Codului de procedura penala, mandatul de executare a pedepsei se trimite catre Politie.

Gregorian Bivolaru si cei 20 de membri MISA au fost trimisi in judecata de Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate si Terorism (DIICOT) in 15 iunie 2007, iar procesul a inceput la Tribunalul Bucuresti.

In 27 martie 2009, Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a admis o cerere inaintata de reprezentantii MISA privind stramutarea dosarului, stabilind ca acesta sa se judece, in continuare, la Tribunalul Cluj. De atunci, in acest dosar au fost nu mai putin de 27 de termene.

Bivolaru se afla in prezent in Suedia, unde a fugit dupa ce fusese arestat in Romania, in 2004, primind azil politic.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Bivolaru judecat toamna Cluj, #dosar nou Bivolaru , #MISA