Ziare.com

Miting al sindicalistilor CNADNR la sediul institutiei - nu vor reducerea salariilor

Miercuri, 12 Iunie 2013, ora 23:54

   

Miting al sindicalistilor CNADNR la sediul institutiei - nu vor reducerea salariilor
Sindicalistii din cadrul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) vor picheta, joi, sediul institutiei, nemultumiti de masurile luate de conducerea companiei pentru a se incadra in fondul de salarii, se arata intr-un comunicat remis miercuri.

Federatia Generala a Sindicatelor Familia, care reprezinta interesele Sindicatului Drumarilor Elie Radu din CNADNR, precizeaza ca sindicalistii vor protesta intre orele 11.00 si 13.00, nemultumiti de modul in care compania a inteles sa respecte Contractul Colectiv de Munca (CCM) incheiat in acest an.

Sindicalistii sustin ca desi Legea bugetului de stat prevede ca operatorii economici care au inregistrat profit in anul precedent pot majora cheltuielile cu salarii, CNADNR a decis sa reduca fondul de salarii.

"Din discutiile care s-au purtat la negocierea CCM, nu a rezultat faptul ca CNADNR nu are bani sa plateasca salariile, dimpotriva, directorul general a deschis discutia spunand ca accepta prevederile vechiului contract si doreste incheierea unuia nou, in aceleasi conditii", se arata in comunicat.

Sindicalistii CNADNR intra in greva japoneza

"Imediat dupa inregistratea CCM 2013, au fost convocati directorii generali la sediul CNADNR, carora li s-a repartizat fondul de salarii pentru acest an, cu o dispozitie ferma de incadrare stricta in fondul repartizat. Reducerea fondului de salarii este in medie de 20 la suta pentru fiecare Directie regionala de drumuri si poduri, iar directorii recurg la tot felul de masuri pentru a determina salariatii sa accepte fie reducerea salariilor, fie acordarea de zile de concediu fara salariu, toate acestea sub amenintarea concedierilor", mai scrie in document.

Sindicalistii considera ca semnarea CCM 2013 a fost "o mare pacaleala" avand in vedere ca se doreste reducerea salariilor personalului TESA cu procente cuprinse intre 10 si 24 la suta, reducerile fiind diferite de la o regionala la alta.

"In anul 2012, s-au platit premii in valoare totala de 190.918 lei, din care la CNADNR central 179.418 lei. De asemenea, valoarea orelor suplimentare platite a fost de 1.619.879 lei din care la CNADNR central de 1.207.299 lei. Parerea noastra este ca nu este necesara reducerea salariilor personalului TESA din cadrul CNADNR, daca s-ar renunta la majorarea salariilor cu pana la 75 la suta si nu s-ar mai acorda premii", mai spun sindicalistii.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 1993 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

CNADR

fara salarii!la cat de prost gestioneaza capitolul autostrazi ar trebuie sa nu primeasca niciun ban!

 

Sindicalistiiiiiiii!

Daca nu mai "e" bani!?
De unde?
De la cine?
Si de ce pentru voi?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor