Miting antigay, organizat de finul lui Basescu

Joi, 20 Iunie 2013, ora 08:00
2884 citiri
Miting antigay, organizat de finul lui Basescu

Gheorghe Falca, primarul Aradului, a starnit controverse dupa ce a declarat ca se implica in organizarea unui miting impotriva casatoriilor intre persoane de acelasi sex.

Pentru manifestatie, finul presedintelui Basescu a anuntat ca va pregati o intalnire cu preotii si pastorii bisericilor din oras, conform Adevarul.

Potrivit lui Falca, mitingul trebuie sa fie un mesaj catre parlamentari, pentru ca acestia sa cunoasca si sa tina cont de pozitia crestina a Aradului in privinta controversatei dezbateri privind acceptarea casatoriilor intre persoane de acelasi sex.

"Saptamana viitoare, va fi o intalnire cu preoti, pastori, pentru a se pregati un miting in Arad. E bine si mi se pare normal ca parlamentarii sa cunoasca pozitia comunitatii. Trebuie sa evita aparitia unor miscari de strada ca in Franta, dupa legiferarea casatoriei intre persoanele de acelasi sex. E bine ca alesii sa cunoasca o anumita pozitie a oamenilor, inainte sa ia o decizie", a explicat democrat-liberalul.

El a subliniat ca doreste o definire clara in ceea ce priveste casatoria.

"Aceasta mare dezbatere a casatoriilor intre persoane de acelasi sex a ajuns la noi dupa fenomenul din Franta. Si a ajuns si prin interpretarea si dorinta unui deputat, domnul Remus Cernea. Eu sunt pentru definire, daca nu in Constitutie, ci mai degraba intr-o lege. Daca astazi doreste cineva casatoria intre barbat si barbat, poate maine doreste un barbat cu doua femei. Cred ca ar trebui sa ne oprim acolo suntem", a adaugat Falca, precizand ca tara noastra are valori crestin ortodoxe foarte puternice.

Controversele pe casatoriile homosexuale

Casatoriile gay, marul discordiei in USL

Comisia de revizuire a Constitutiei a adoptat, recent, un amendament controversat care prevedea ca familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre "un barbat si o femeie", sintagma care inlocuieste cuvantul "soti", prezent in textul actual al legii fundamentale.

Decizia parlamentarilor a venit in contextul in care in Marea Britanie, Camera Lorzilor a votat in favoarea casatoriilor homosexuale, iar in urma cu doua saptamani presedintele francez a promulgat legea casatoriilor gay, Franta devenind astfel a 14-a tara care legalizeaza mariajele gay.

Cernea: Romania va fi tara homofoba. Antonescu: Familia e familie!

Ulterior, comisia de revizuire a Constitutiei a revenit asupra amendamentului prin care se definea, in legea fundamentala, casatoria ca relatie dintre un barbat si o femeie

Astfel, amendamentul, care avea forma "Familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie, pe egalitatea acestora si pe dreptul si indatorirea parintilor de a asigura cresterea, edicatia si instruiorea copiilor", a fost respins, in momentul in care Comisia de revizuire a revenit la votul asupra acestuia.

Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
#miting antigay Falca Arad, #Falca organizeaza miting antigay , #miting