Un miting fara cap si coada

Autor: Cristian Preda - profesor de stiinte politice
Duminica, 10 Iunie 2018, ora 11:50
19033 citiri

Mitingul de sambata seara a scos in evidenta mai multe lucruri:

1. In primul rand, este clar ca Dragnea l-a organizat convins fiind ca va fi condamnat cu 24 de ore mai devreme si ca, dupa amanarea verdictului, el a incercat - fara succes - sa-i schimbe sensul.

2. Liderul pesedist a reusit sa umple Piata Victoriei cu oameni care considera ca independenta justitiei trebuie oprita, in numele "statului adevarat, care e statul votat", adica in numele colonizarii politice a tuturor institutiilor.

3. Tinta principala a ramas fictiunea statului paralel, descris ca suma a procurorilor si ofiterilor SRI.

4. Liderii PSD nu au propus vreo actiune, adunarea urmarind mai degraba sa vadeasca solidaritatea cu seful partidului decat sa mobilizeze publicul in sprijinul guvernului sau macar electoral.

5. Dancila a reusit doua performante: aceea de a nu comite vreo gafa de exprimare in limba materna (da, pentru ea, e ceva!) si, mai ales, aceea de a fi primul sef de guvern din lume care protesteaza in strada impotriva Ministerului Public si a unui serviciu de informatii.

6. Tariceanu s-a remarcat printr-un dezacord, ca si prin ideea ca, imediat dupa ce a plecat el de la guvern, in 2008, s-a constituit "o noua Securitate", uitand probabil ca aliatul sau de azi a intrat la guvernare chiar in acel an si e la guvernare de 6 ani incoace.

7. Firea a promovat ia, confirmand intentia ei de a transforma Capitala intr-un mare sat.

8. Scandarea propusa de Plesoianu - "iesi afara, cucuvea tortionara!" - arata ca PSD mizeaza pe ura si mai putin pe un vocabular inteligibil.

9. Olguta Vasilescu a urcat pe scena, pentru a marturisi ca a fost "vizitata acasa de statul paralel", o afirmatie hazardata pentru detinatoarea unui doctorat in sociologie.

10. Proiectarea mesajului #rezist pe cladirea guvernului a fost adevarata reusita a serii.

Mitingul PSD: Circa 130.000 de participanti au lasat munti de gunoaie in urma. #Rezist, proiectat pe Guvern in timp ce vorbea Dragnea

Cristian Preda este profesor la Universitatea din Bucuresti (din 1992) si deputat european (din 2009).

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#miting PSD Piata Victoriei , #miting
Comentarii
Poza JACq
JACq
rank 2
Capul a fost Dragnea si coada nepoata „traditionala„
Poza Hastalavista
Hastalavista
rank 5
Condamnatu Penal Dragnea si-a facut de cap pe bani Statului(nostri)