A murit batrana condamnata la 5 ani de inchisoare pentru ca l-a ucis pe barbatul care voia s-o violeze

Marti, 30 Mai 2017, ora 22:26
11468 citiri
A murit batrana condamnata la 5 ani de inchisoare pentru ca l-a ucis pe barbatul care voia s-o violeze
Foto: Arhiva Ziare.com

Batrana de 80 de ani din judetul Vaslui, condamnata luna trecuta la cinci ani de inchisoare pentru omor dupa ce a ucis in bataie un barbat cu 22 de ani mai tanar care a vrut sa o violeze, a murit in spital.

Cazul batranei din localitatea vasluiana Tacuta, condamnata de instanta de fond la cinci ani de inchisoare pentru ca l-a omorat pe cel care voia sa o violeze, nu va mai fi judecat de Curtea de Apel Iasi.

Dosarul va fi clasat de catre magistrati pe motiv ca nu mai are obiect, in conditiile in care Profira Angheluta a murit inainte de a se judeca apelul facut atat de catre ea, cat si de catre procuror, ambele parti considerand pedeapsa prea mare.

"Intr-adevar, femeia a murit la Spitalul Judetean Vaslui, dupa ce i s-a facut rau acasa. Probabil, pe langa varsta, si condamnarea sa la inchisoare cu executare i-a inrautatit starea de sanatate", a declarat primarul comunei Tacuta, Florin Ionel.

In 20 aprilie, Tribunalul Vaslui a condamnat-o pe Profira Angheluta la cinci ani de inchisoare cu executare pentru omor, fiind acuzata ca si-a ucis un consatean care ar fi incercat sa o violeze in urma cu un an si jumatate. Instanta a mai obligat-o pe femeie sa achite si cheltuielile de judecata, in valoare de 3.000 de lei, sentinta nefiind insa definitiva.

Potrivit rechizitoriului procurorilor Parchetului de pe langa Tribunalul Vaslui, batrana l-a lovit de mai multe ori cu picioarele pe barbatul de 56 de ani, dupa ce acesta s-a impiedicat si a cazut in curtea locuintei femeii. In urma loviturilor primite, victima a murit in foarte scurt timp, fara a mai putea fi salvata de catre echipajul medical solicitat la numarul de urgenta 112.

Anterior crimei, barbatul ar fi inceput sa o mangaie pe batrana si sa o traga de fusta, intr-un moment in care cei doi ramasesera singuri in casa femeii. Fiul acesteia era plecat sa cumpere o sticla de bautura, lasandu-l pe consatean sa-l astepte in locuinta mamei. In acel moment, barbatul de 56 de ani s-ar fi napustit asupra femeii, potrivit declaratiei date de aceasta anchetatorilor, cu scopul de a o viola. Lovita de mai multe ori cu pumnii, batrana a reusit sa scape si sa iasa din locuinta pentru a striga dupa ajutor.

Barbatul a iesit dupa batrana, insa s-a impiedicat in curte din cauza starii avansate de ebrietate in care se afla. Profitand de situatie, femeia a inceput sa-l loveasca pe agresor pana cand acesta nu a mai miscat. Ulterior, a sosit si fiul batranei, care a anuntat ambulanta, insa echipajul medical a constatat decesul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#batrana murit condamnare ucis violator Vaslui , #morti