A murit cel mai batran barbat din lume

Marti, 07 Iulie 2015, ora 08:20
4819 citiri
A murit cel mai batran barbat din lume
Foto: Arhiva Ziare.com

Japonezul Sakari Momoi, caruia i-a fost atribuit vara trecuta titlul de decan de varsta al omenirii, s-a stins din viata la 112 ani, au anuntat marti autoritatile prefecturii Saitama, la nord de Tokyo, unde barbatul a locuit de-a lungul multor ani.

Sakari Momoi a decedat duminica din cauza unei insuficiente renale, intr-un camin de batrani din capitala nipona, a precizat pentru AFP un responsabil municipal. "Familia lui ne-a spus ca starea sa de sanatate s-a degradat in urma cu o saptamana-doua", a adaugat acesta.

Cine este cel mai batran barbat din lume si cati ani are

Nascut la 5 februarie 1903 la Minamisoma, prefectura Fukushima, Momoi a fost director de liceu, pasionat de lectura, in special de poezia chineza, si amator de sumo. El s-a casatorit in 1928 si a avut cinci copii.

Atunci cand a primit, in august 2014, certificatul Guiness World Records, Momoi a spus ca ar dori sa traiasca inca zece ani.

Speranta de viata pentru barbatii niponi a depasit pentru prima data, in 2013, bariera de 80 de ani (80,21 ani), in timp ce femeile japoneze se plaseaza la capitolul longevitate pe primul loc la nivel mondial, cu o speranta medie de viata de 86,61 ani. Aproape un sfert din populatia Japoniei este mai in varsta de 65 de ani, proportie care ar urma sa ajunga la 40% pana in 2060.

Cel mai batran pilot din lume - la mansa avionului, la aproape 100 de ani (Foto&Video)

La ora actuala, in Japonia exista aproape 59.000 de centenari, potrivit statisticilor oficiale facute publice in septembrie anul trecut de Ministerul Sanatatii. Dintre acestia, 87% sunt femei.

Cu toate acestea, Japonia a "pierdut-o" primavara aceasta pe decana de varsta a omenirii, iar in prezent o americana detine acest titlu: Susannah Mushatt Jones, care a sarbatorit luni 116 ani.

Recordul de longevitate care a putut fi dovedit in mod oficial este in continuare detinut de frantuzoaica Jeanne Calment, decedata in 1997, la varsta de 122 de ani si 164 de zile.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#cel mai batran barbat lume, #cel mai batran barbat murit , #morti