Accident de munca la Arcelor Mittal Hunedoara: Doi oameni au fost striviti de 10 tone de fiare

Joi, 20 Martie 2014, ora 17:30
2083 citiri
Accident de munca la Arcelor Mittal Hunedoara: Doi oameni au fost striviti de 10 tone de fiare

Un barbat de 45 de ani si-a pierdut viata, iar un altul de 42 de ani a fost grav ranit intr-un accident de munca produs joi la combinatul siderurgic Arcelor Mittal Hunedoara, la sectia de laminoare.

Accidentul a avut loc dupa ce o stiva de produse laminate din fier, in greutate de zece tone, s-a prabusit peste cei doi in timpul unei operatiuni de incarcare a unui vagon de marfa, victimele lucrand acolo ca muncitori finisatori de profile.

Anuntati prin numarul unic de urgenta 112, pompierii militari au intervenit la locul accidentului cu doua masini, dintre care una dotata cu echipamente de descarcerare.

"Pompierii, ajunsi in doar cateva minute la locul interventiei, au constatat ca doi muncitori au fost surprinsi si striviti sub o stiva de profile metalice, cu o greutate de peste 10 tone. Cu ajutorul unei macarale de mare tonaj, aflata in sectia laminoare, s-a reusit indepartarea rapida a profilelor metalice, permitand pompierilor sa-i scoata pe cei doi muncitori de sub barele metalice", a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Hunedoara, capitan Anemona Doda.

Accident de munca la Arcelor Mittal - un muncitor a murit, strivit de fiare

Cu toate eforturile depuse de medicii de pe echipajele de ambulanta sosite la fata locului, barbatul de 45 de ani nu a mai putut fi salvat. Celalalt muncitor, in varsta de 42 de ani, a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului din Hunedoara, inconstient si in stare grava, pentru a primi ingrijiri medicale de specialitate.

Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Hunedoara a inceput o ancheta in acest caz, din primele date culese de la fata locului stabilindu-se ca laminatele care s-au rasturnat peste cei doi barbati nu erau legate corespunzator atunci cand au fost ridicate cu macaraua pentru a fi incarcate in vagonul de marfa.

"Legatura de laminate se afla pe o alta si s-a rasturnat peste cei doi muncitori. In legatura de laminate se aflau 20 de bare cu o lungime de 12 metri, fiecare", a explicat purtatorul de cuvant al ITM Hunedoara, Sorin Istrate.

Cercetarile in acest caz vor fi efectuate de ITM Hunedoara, reprezentantii angajatorului si organele de cercetare penala.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#accident munca Arcelor Mittal, #oameni striviti fiare combinat, #Arcelor Mittal Hunedoar accident , #morti