Actorul Mircea Anca a murit

Sambata, 28 Noiembrie 2015, ora 19:55
5555 citiri
Actorul Mircea Anca a murit
Foto: site Teatrul National Bucuresti

Actorul Mircea Anca a murit sambata, la varsta de 55 de ani, informeaza Teatrul National Bucuresti intr-un comunicat.

"Teatrul National 'I.L.Caragiale' din Bucuresti anunta cu imensa tristete despartirea prematura, dupa o lunga si curajoasa lupta cu o boala necrutatoare, de colegul nostru Mircea Anca, actor de teatru, de film si televiziune, regizor si profesor", se arata in documentul citat.

"A iubit si a fost iubit. Om luminos, mereu plin de sperante, va fi mereu un exemplu. Suntem alaturi de sotie, colega noastra Iuliana Moise si de fiul lor, tanarul regizor Mircea Anca Jr.", mai mentioneaza reprezentantii Teatrului National din Capitala, citati in comunicat.

Mircea Anca s-a nascut la 10 iunie 1960, in comuna Farcasa. A absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica I.L. Caragiale, Bucuresti, specializarea "Actorie", promotia 1989, iar in 2003, a absolvit specializarea "Regie de Teatru" a aceleiasi academii de arta.

La Teatrul National din Bucuresti a interpretat roluri in spectacole regizate de artisti precum Radu Penciulescu, Alexandru Tocilescu, Alexander Hausvater si Andrei Serban.

Ca regizor a pus in scena numeroase piese, intre care: "Plicul" de Liviu Rebreanu, "Cu usile inchise" de Jean Paul Sartre si "Emigrantii" de Slawomir Mrozek. De asemenea, a jucat in filme precum "Hotel de lux", de Dan Pita (1992), "Kilometrul 36", de Anghel Mora (1989), "Maria si marea", de Mircea Muresan, (1988) si "Morometii", de Stere Gulea (1988).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
#actor Mircea Anca murit , #morti