Ziare.com

Cancerul a ucis 7,6 milioane de oameni intr-un an

Marti, 01 Iunie 2010, ora 22:48

   

Cancerul a ucis 7,6 milioane de oameni intr-un an
Cancerul a provocat decesul a 7,6 milioane de persoane la nivel mondial in 2008, mai ales in tarile in curs de dezvoltare, potrivit unui studiu al Centrului international de cercetari asupra cancerului (CIRC, organism al OMS), dat publicitatii marti.

In 2008, 56% dintre cele 12,7 milioane de noi cazuri de cancer si 63% din totalul de 7,6 milioane de decese asociate unui cancer au survenit in tari in curs de dezvoltare.

Potrivit CIRC, mortalitatea asociata cancerului a crescut in ultimii ani in lume, cele mai frecvente forme de cancer fiind cel pulmonar, de san, colorectal, de stomac si de prostata.

Tarile unde mortalitatea (in cifre absolute) asociata acestor maladii este cea mai ridicata sunt China, India, SUA, Japonia, Rusia si Germania. Daca se ia in calcul numarul locuitorilor fiecarei tari, mortalitatea cea mai ridicata s-a inregistrat in statele Americii de Nord, Europei de Vest si in Australia.

Potrivit expertilor, aceasta se explica prin comportamentul de risc (precum fumatul) adoptat de locuitorii statelor bogate dupa al doilea razboi mondial.

Datorita unui nou instrument de calcul, care tine cont de procesul de imbatranire a populatiei, oamenii de stiinta pot sa prevada mortalitatea asociata fiecarui tip de cancer pe fiecare tara.

Conform noii metodologii, expertii estimeaza ca, in 2030, in lume se vor inregistra 21,3 milioane de noi cazuri de cancer si 13,3 milioane de decese asociate acestei boli.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 974 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor