Cei doi romani ucisi in atacul terorist din Algeria au fost inmormantati

Joi, 24 Ianuarie 2013, ora 17:02
2444 citiri
Cei doi romani ucisi in atacul terorist din Algeria au fost inmormantati
Foto: Antena1

Inginerul Mihail Marius Bucur, in varsta de 40 de ani, a fost inmormantat la cimitirul Viisoara din Ploiesti, ceremonia religioasa, oficiata de un sobor format din 17 preoti, in frunte cu Protopopul Ploiestiului, Stefan Musat, avand loc la Biserica "Sfantul Pantelimon".

La funeraliile lui Mihail Bucur au participat aproximativ trei sute de persoane, fiind prezenti si cei trei romani care au supravietuit atacului terorist de la In Amenas. Circulatia rutiera in zona bisericii a fost restrictionata, fiind dirijata de catre agentii de la Politia Rutiera.

Ulterior, incepand cu ora 12.00, a avut loc ceremonia de inmormantare a celuilalt roman ucis, Tiberiu Ionut Costache. Slujba religioasa a fost oficiata la Biserica din satul Tatarani, de aceiasi preoti care au oficiat si slujba de inmormantare a lui Mihail Bucur.

Presedintele, premierul si Ministerul Afacerilor Externe au trimis coroane de flori.

Tiberiu Costache, in varsta de 36 de ani din Barcanesti si Mihail Bucur, de 40 de ani, din Ploiesti, au murit in urma atacului terorist de la rafinaria din In Amenas, din Algeria.

Tiberiu Costache era tatal unui baietel de sase ani, iar sotia sa este insarcinata in luna a saptea. Mihail Bucur avea doi copii - un baiat de 14 ani si o fetita de trei ani. Ambii lucrau ca ingineri pe platforma petroliera si amandoi petrecusera in Romania sarbatorile de iarna si se intorsesera in Algeria cu cateva zile inaintea atacului.

Surse apropiate anchetei declarau ca primele date ale autopsiei arata ca barbatii aveau multiple traumatisme care ar fi putut fi provocate de suflul unor explozii puternice. Sursele citate spuneau ca fetele acestora nu erau distruse si ca ambii au putut fi identificati de catre familii.

De asemenea, o femeie care s-a recomandat drept nasa lui Mihail Bucur afirma ca pe trupul acestuia nu au fost descoperite, la necropsie, urme de gloante.

"Cauzele sunt multiple: traumatisme de organe de membre cauzate probabil de suflul unei explozii. Nu sunt gloante, asta este clar. Am facut demersurile necesare si voi urmari sa fie chiar urmate toate etapele pentru a se clarifica atat conditiile in care s-au produs cele doua tragedii, cat si cauzele care au dus la ceea ce nu ne explicam cu totii", a afirmat femeia.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#ostatici morti Algeria inmormantati, #romani atentat Algeria inmormantare , #morti
Comentarii
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
O fi trecut si ministrul de externe pe-acolo?