Cine e romanul care a murit pe petrolierul bombardat in Libia - se afla la primul voiaj

Luni, 05 Ianuarie 2015, ora 19:55
5249 citiri
Cine e romanul care a murit pe petrolierul bombardat in Libia - se afla la primul voiaj
Foto: Pro TV

Marinarul roman care a murit dupa ce o racheta a explodat la bordul unei nave din portul libian Derna era din Galati, avea 24 de ani si se afla la primul sau voiaj, vecinii tanarului spunand ca acesta era foarte fericit ca putea sa plece pe vas alaturi de tatal sau.

Potrivit unui comunicat transmis de Sindicatul Liber al Navigatorilor, nava care a fost atacata in portul libian Derna apartine companiei Aegean Marine Petroleum din Grecia, iar la bordul acesteia se aflau 21 de marinari filipinezi, trei greci si doi romani. In urma atacului, doi marinari, un grec si un roman, si-au pierdut viata.

Petrolier cu marinari romani la bord, bombardat in Libia: Unul a murit

Conform sursei citate, romanul avea 24 de ani si era la primul sau voiaj, indeplinind "functia de OS (marinar) din martie 2014 de cand a fost ambarcat la bord".

"Tatal lui, fiter pe aceeasi nava, este in afara oricarui pericol. Nava se afla in rada Derna si urma sa faca operatiuni de incarcare/descarcare in portul din Libia", se mai arata in comunicatul citat. Nava este un tank pentru produse petroliere si a fost construita in anul 1991.

Vecinii sunt indurerati

Pe de alta parte, vecinii familiei marinarului mort, Eduard Curduman, spun ca tanarul terminase de curand studiile la Universitatea Maritima din Constanta, precum tatal sau, si era foarte fericit ca putea sa plece in voiaj alaturi de acesta.

"Sunt foarte socat de cele intamplate, doar atat pot sa mai spun. Credeti-ma ca nu pot sa vorbesc. Simt numai durere", a declarat unul dintre vecini.

Potrivit Ministerului de Externe, o racheta lansata de catre un avion de vanatoare neidentificat a explodat la bordul unei nave aflata in portul libian Derna, incidentul soldandu-se cu decesul a doi membri ai echipajului, un cetatean roman si un cetatean grec, precum si cu ranirea altor doi marinari, cetateni filipinezi, care ulterior au fost transportati la tarm pentru ingrijiri medicale.

Incidentul a avut loc duminica la bordul unei nave sub pavilion liberian si cu armator grec, ancorata in portul Derna. Dupa incident, nava si-a continuat cursul catre Tobruk, cu destinatia portul Pireu din Grecia.

Potrivit MAE, cand nava va ajunge in portul Pireu, reprezentantii Ambasadei Romaniei la Atena vor acorda asistenta consulara ce se impune in asemenea situatii tatalui cetateanului roman decedat, in vederea repatrierii trupului neinsufletit al fiului sau.

George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat joi, 28 martie, că ultima factură de energie electrică pe care a plătit-o a fost ”destul de mare”, ținând cont că nu este un mare...
#roman mort Libia, #roman petrolier Libia, #roman marinar Libia , #morti