DSP Mures a refuzat testarea unei familii care statea cu mortul de COVID in aceeasi camera

Luni, 02 Noiembrie 2020, ora 11:10
3822 citiri
DSP Mures a refuzat testarea unei familii care statea cu mortul de COVID in aceeasi camera
FOTO Facebook/Crista Bilciu

O familie din Targu-Mures a alertat autoritatile dupa ce toti cei patru membri au inceput sa aiba simptome de COVID-19. Raspunsul DSP, conform Cluj Just, a fost sa faca testele de COVID din banii lor. Familia a comunicat ca nu isi permit efectuarea testelor, dar DSP Mures nu a luat nicio masura in acest sens.

La data de 31 octombrie, o femeie in varsta din familie a decedat, dar DSP Mures a refuzat in continuare testarea. Cum femeia decedata are medicul de familie in alta localitate, familia nu poate lua legatura cu pompele funebre pentru a prelua persoana decedata, astfel incat corpul neinsufletit a ramas in aceeasi camera cu restul familiei.

Crista Bilciu, nepoata femeii decedate, a relatat pe pagina de Facebook intamplarea:

"Bunica mea a murit in noaptea asta. Noi avem covid: mama, tata, eu. Si bunica. Acum cateva zile, medicul de familie, auzind ca avem febra, lipsa totala de gust si de miros, a zis sa sunam la DSP, pentru ca sigur e covid. DSP a zis sa ne testam pe banii nostri la privat. Le-am spus ca pensiile alor mei de 700-1000 lei sigur nu fac fata la atatea teste covid. Nu ne-am testat, am preferat sa cumpar medicamentele si vitaminele din protocolul de covid. Acum bunica a murit. Cei de la 112 au zis sa contactez DSP-ul. DSP nu ma crede ca avem covid, in continuare nu ne testeaza daca nu suntem contacti directi cu cineva care are test. Eu nu pot suna la pompe funebre fara dovada de covid si nu cred ca ar fi bine sa mint ca nu avem. Suntem blocati in sistem. Noi suntem la Targu-Mures, bunica e cu noi in camera, dar medicul ei de familie e la tara intr-o comuna de unde e bunica, nu poate fi contactata decat prin dispensar, care e inchis pana luni. Si noi nu putem dovedi ca avem si ca avea covid. Ce ne facem? Sa ma ajute cineva care stie ce e de facut", a scris femeia pe Facebook.

Dupa ce postarea femeii s-a viralizat, DSP Mures i-a testat pe ceilalti trei membri din familie, rezultatele lor fiind pozitive.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Priveghiul interlopului Corduneanu, organizat la restaurant. Ce spun autoritățile: ”Nu există așa ceva!”
Priveghiul interlopului Corduneanu, organizat la restaurant. Ce spun autoritățile: ”Nu există așa ceva!”
Priveghiul fostului lider al clanului Cordunenilor, Costel Corduneanu, are loc la restaurantul La Castel, de lângă Iași, acolo unde trupul neînsuflețit a fost depus într-un cort, Green View...
Ce-a făcut CSM București în primul meci fără Cristina Neagu, aflată în doliu
Ce-a făcut CSM București în primul meci fără Cristina Neagu, aflată în doliu
Campioana CSM Bucureşti a învins miercuri, în deplasare, formaţia Gloria Bistriţa, în derby-ul etapei a XXI-a a Ligii Naţionale. Victoria a fost dedicată căpitanului Cristina Neagu, care...
#dsp mures, #covid, #deces , #morti