Epuizat de munca, un docher a murit ingropat de tone de zahar

Sambata, 29 Martie 2008, ora 16:00
2060 citiri
Epuizat de munca, un docher a murit ingropat de tone de zahar

Un docher, angajat al operatorului portuar Chimpex, a murit, sambata, intr-un buncar din dana 55 a Portului Constanta in timp ce lucra la descarcarea zaharului vrac, dintr-un vapor pe un vagon de pe dana, au anuntat politistii din portul Constanta, informeaza Eveniementul Zilei in pagina electronica.

Neculai David, in varsta de 41 de ani, a urcat la un moment dat pe buncar pentru a desfunda palnia prin care se scurgea marfa dupa ce fusese obturata de un bolovan de zahar.

Dupa ce s spart bolovanul de zahar, docherul a alunecat in gol antrenand dupa el tonele de zahar. Echipele de descarcerare s-au chinuit trei ore pentru a-l scoate din fundul buncarului, dar muncitorul era mort. Cazul este cercetat de procurori, politisti si inspectori ITM.

Accidentul s-a petrecut in prezenta mai multor colegi de echipa, dar si a unor reprezentanti ai conducerii unitatii care ar fi vazut ca docherul nu avea centura de siguranta ce i-ar fi putut salva viata, a declarat liderul sindical al Chimpex, Florian Coman.

Potrivit liderului sindical, barbatul ar fi fost epuizat de oboseala. "Ne asteptam sa se intample o asemenea tragedie! Acest om a murit din cauza managementului prost si din cauza extenuarii.

Salariatii nostri lucreaza 12 ore cu 12, nu au timp sa se odihneasca, ajung sa munceasca 360 ore pe luna, ceea ce nu se poate! Codul Muncii nu permite asa ceva".

Mai mult, Coman a spus ca ITM a amendat administratia Chimpex in trei randuri pentru incalcarea programului de munca.

Dupa greva generala de trei luni din iarna, patronatul a anuntat disponibilizarea a 200 de angajati. "Cei care refuza sa munceasca in conditiile impuse de patronat sunt amenintati ca vor fi dati afara", spune si liderul Federatiei Nationale a Sindicatelor Portuare (FNSP), Costel Petre.

A incalcat regulamentul

"Regretam accidentul, dar nu putem fi facuti responsabili pentru o vina care nu ne apartine", a declarat la randul lui directorul administrativ al Chimpex Constanta, Teodor Bolocan.

Aceeasi sursa a spus ca dupa greva generala "au fost perioade in care o parte dintre salariati au muncit 12 cu 12. In cazul de fata nu poate fi vorba de extenuare, ci de faptul ca muncitorul a parasit locul de munca si s-a dus la buncar cu toate ca regulamentul ii interzice".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

5 fructe bogate în zahăr, de evitat în curele de slăbire
5 fructe bogate în zahăr, de evitat în curele de slăbire
Fructele au un conținut bogat de vitamine și minerale, însă unele dintre ele au și o cantitate importantă de zahăr. De aceea, este mai bine să nu exagerezi cu consumul acestora, căci pot...
Constănțean reținut după ce și-a violat fiica vitregă în vârstă de 13 ani. Copila a trecut prin calvarul abuzului sexual timp de patru ani
Constănțean reținut după ce și-a violat fiica vitregă în vârstă de 13 ani. Copila a trecut prin calvarul abuzului sexual timp de patru ani
Un bărbat în vârstă de 45 de ani din judeţul Constanţa a fost reţinut pentru 24 de ore, după ce, în ultimii patru ani, şi-a violat fiica vitregă în vârstă de 13 ani....
#Constanta, #doc, #zahar, #muncitor mort, #Chimpex , #morti