A murit profesorul si jurnalistul Ferenc Vasas

Joi, 26 Martie 2015, ora 21:46
2822 citiri
A murit profesorul si jurnalistul Ferenc Vasas
Foto: Facebook/Ferenc Vasas

Jurnalistul Ferenc Vasas, profesor la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii (FJSC) din cadrul Universitatii Bucuresti, a murit joi dupa-amiaza, la 73 de ani.

"Cariera de jurnalist, de peste 40 de ani, si-a desfasurat-o in presa scrisa si in televiziune. A indeplinit, pe rand, functiile de corespondent al Agentiei Nationale de Presa Agerpres, in teritoriu, pentru judetele Covasna si Harghita, respectiv Sibiu si Valcea, reporter in centrala pe diverse domenii si secretar de viza la doua redactii", se mentioneaza intr-o postare pe site-ul Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii din Universitatea Bucuresti, intitulata "In memoriam Ferenc Vasas".

Potrivit sursei citate, profesorul Ferenc Vasas a condus timp de mai multi ani Redactia Emisiunilor pentru Strainatate din cadrul agentiei, calitate in care a editat, intre altele, numeroase publicatii pentru strainatate cu periodicitate zilnica, saptamanala si lunara, raspunzand totodata solicitarilor corespondentilor presei straine acreditati la Bucuresti.

A fost redactor-sef al cotidianului de limba maghiara Megyei Tukor din Sf. Gheorghe si sef de departament la cotidianul Curentul. In cadrul televiziunilor Antena 1, B1 TV si TVR a condus departamentele de stiri locale, indrumand profesional si studiourile locale (la Antena 1) si regionale (la TVR).

Ferenc Vasas a fost trainer in programe cu finantare europeana menite sa contribuie la perfectionarea profesionala a jurnalistilor romani, membru in jurii de concursuri publicistice, moderator al unor dezbateri si autor a numeroase teste de verificare a cunostintelor de specialitate ale jurnalistilor, adauga sursa citata.

Incepand din anul 1998, Ferenc Vasas a fost cadru didactic asociat la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii din Universitatea din Bucuresti. A avut contributii in toate editiile (Polirom, 1999, 2001 si 2009) primului manual autohton de jurnalism. A fost un bun si exigent pedagog, pasionat de misiunea sa de formator, arata FJSC.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Ferenc Vasas murit, #Ferenc Vasas deces, #Ferenc Vasas mort, #jurnalist Ferenc Vasas murit , #morti