Monument pentru Cristian Paturca in Piata Universitatii

Vineri, 21 Ianuarie 2011, ora 08:05
1889 citiri
Monument pentru Cristian Paturca in Piata Universitatii
Foto: Bad Politics

Un monument in memoria cantautorului Cristian Paturca va fi dezvelit, vineri, in Piata Universitatii, fundatia acestuia fiind pusa joi dupa-amiaza de reprezentantii Asociatiei 21 Decembrie 1989.

Monumentul va fi dezvelit vineri, in "pelerinajul" care va incepe de la sediul asociatiei, unde este depus trupul neinsufletit al cantautorului, spre cimitirul Bellu.

"Primul popas va fi in Piata Universitatii, unde va fi dezvelit acest monument in jurul orelor 12.30. Monumentul este facut, incropit mai bine zis, din pacate, din marmura. Sigur ne-am fi dorit unul mult mai frumos, mult mai mare, mult mai impunator, dar atat am putut sa facem in 24 de ore. Am transformat ceva care era facut intr-un alt fel. Pe monument se va afla poza lui Cristi, alaturi de versurile "Imnului golanilor", a precizat Teodor Maries, seful asociatiei.

In cursul zilei de joi, cei care au dorit sa-i aduca un ultim omagiu lui Cristian Paturca au putut-o face la sediul Asociatiei 21 Decembrie 1989.

Printre acestia s-a aflat fostul primar al Capitalei Viorel Lis. "Cristian Paturca a insemnat inceputul democratiei in Romania, adevaratul inceput", a spus Lis.

Potrivit acestuia, Paturca a fost "primul care a inteles ce inseamna prima zi de libertate a Romaniei".

Preotul Spitalului de Copii "Grigore Alexandrescu", Tudor Peiu, care a tinut o slujba pentru Cristian Paturca la sediul Asociatiei 21 Decembrie 1989, a declarat ca a avut ocazia sa asculte cantecele regretatului cantautor in anii '90 in Piata Universitatii. El a considerat acum ca este de datoria lui sa vina sa tina o slujba pentru "sufletul cantaretului".

Sicriul cu trupul neinsufletit al autorului "Imnului golanilor" a fost adus joi, la ora 13.00, la sediul Asociatiei "21 Decembrie" unde va ramane pana vineri cand va fi inmormantat la Cimitirul Bellu.

Cortegiul a fost intampinat la intrarea in sediul Asociatiei cu aplauze de toti cei prezenti.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#monument Cristian Paturca, #monumen Piata Universitatii, #cristian paturca mort , #morti