O femeie din Ialomita a murit in urma infectarii cu virusul West Nile

Vineri, 05 August 2016, ora 12:52
3918 citiri
O femeie din Ialomita a murit in urma infectarii cu virusul West Nile
Foto: Arhiva Ziare.com

O femeie de 79 de ani din Ialomita a murit dupa ce a fost infectata cu virusul West Nile. Ea avea insa si o alta boala care a cauzat complicatii, a transmis, vineri, Ministerul Sanatatii.

Femeia a murit la scurt timp dupa ce a fost infectata cu virusul West Nile, care se transmite prin intepatura de tantar. Ea a fost internata in data de 28 iulie cu o afectiune complexa si a murit cateva zile mai tarziu, a explicat purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii, Laurentiu Colintineanu.

Acesta este primul caz de deces din Romania, in urma infectarii cu virusul West Nile, din ultimii patru ani.

"Intr-adevar, femeia de 79 de ani din Ialomita a fost internata cu suspiciunea de meningita cauzata de virusul West Nile. Medicii au confirmat diagnosticul, femeia avand meningoencefalita, iar aceasta, asociata cu celelalte boli de care suferea pacienta, a determinat ca organismul ei sa nu poata face fata acestei infectii", a spus Colintineanu.

Acesta a amintit ca potrivit Centrului de prevenire a bolilor din SUA (Center for Disease Control and Prevention, CDC), 70 - 80% dintre persoanele care sunt infectate cu virusul West Nile nu dezvolta niciun fel de simptome. De asemenea, mai putin de 1% dintre acestea dezvolta probleme neurologice precum encefalita sau meningita.

"Din toate formele posibile de boala cauzata de acest virus, rata de mortalitate in grupele de risc, cu precadere persoanele varstnice cu patologie asociata, este in medie de 4%. Incidenta formelor grave si a decesului este extrem de redusa. Nu suntem intr-o situatie grava care sa cauzeze ingrijorarea populatiei", a continuat Colintineanu.

Virusul West Nile se transmite prin intepatura de tantar, insa aproximativ 90% din persoanele infectate nu prezinta niciun simptom. Virusul West Nile are trei efecte diferite asupra oamenilor: infectia asimptomatica, sindromul de febra usoara si al treilea este meningita sau encefalita West Nile. Boala nu se trasmite de la om la om.

Ultimele cazuri de infectare cu virului West Nile au fost semnalate in Romania in octombrie 2015, cand doua persoane, un barbat si o femeie din judetul Buzau, au fost spitalizate cu forme moderate sau usoare de boala.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#femeie murit virus West Nile, #virus West Nile Romania, #deces virus West Nile , #morti