Pacient mort într-un azil din România după ce-a fost bătut de asistentul medical. Faptele care au condus la accidentul fatal

Sambata, 07 August 2021, ora 13:37
3867 citiri
Pacient mort într-un azil din România după ce-a fost bătut de asistentul medical. Faptele care au condus la accidentul fatal
Centrul pentru bolnavi cu probleme psihice de la Călinești FOTO Wikipedia

Autoritățile au deschis o anchetă după moartea unui pacient de 61 de ani internat la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Persoane Adulte și cu Handicap Călineșt, județul Prahova.

Parchetul de pe lângă TribunaluluI Prahova a deschis dosar penal pentru lovituri cauzatoare de moarte după ce pacientul de 61 de ani, un bărbat cu probleme psihice, a murit joi, 5 august.

Acesta era internat în centru împreună cu fratele său. Cei doi au avut un conflict fizic în cursul zilei de duminică, 1 august, iar asistentul medical care-i supraveghea l-a bătut pe fratele de 61 de ani, considerând că este măsura potrivită aplicată celui care a inițiat scandalul.

Pacientul a acuzat stări de rău și a fost transferat în cele din urmă la Spitalul Județean de Urgență Ploiești. Aici medicii au constatat ca bărbatul avea coaste fisurate, i-au dat un tratament și l-au trimis înapoi în centru, la Călinești, unde a decedat in ziua de 5 august.

După primele verificări, s-a stabilit că moartea a survenit în urma loviturilor aplicate de către asistentul angajat.

#pacient mort calinesti, #bolnav psihic mort, #centrul calinesti, #pacient batut asistent , #morti