Serban Ionescu va fi inmormantat sambata la cimitirul Bellu

Sambata, 24 Noiembrie 2012, ora 08:00
4063 citiri
Serban Ionescu va fi inmormantat sambata la cimitirul Bellu
Foto: Arhiva

Trupul neinsufletit al actorului Serban Ionescu - care a murit miercuri seara, la varsta de 62 de ani -, a fost depus, vineri, la biserica Batistei din Bucuresti, inmormantarea urmand sa aiba loc sambata, la cimitirul Bellu, au declarat reprezentanti ai UNITER.

Cei care au dorit sa ii aduca un ultim omagiu artistului, au putut sa o faca vineri, intre orele 8.00 si 15.00 la biserica Batistei sau, dupa ora 17.00, in foaierul Salii Media a Teatrului National Bucuresti (intrarea Tudor Arghezi).

Serviciul religios va avea loc sambata, de la ora 14.00 la capela cimitirului Bellu, fiind urmat de inmormantare, au declarat reprezentantii Uniunii Teatrale din Romania (UNITER).

Actorul Serban Ionescu a incetat din viata miercuri seara, in jurul orei 23.30, la Spitalul Floreasca. Serban Ionescu fusese internat marti la Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala, in sectia de Terapie Intensiva, dupa ce starea lui s-a agravat. In vara acestui an, actorul a fost diagnosticat cu scleroza amiotrofica, boala fiind incurabila.

Serban Ionescu s-a nascut pe 23 septembrie 1950 in Corabia. Din cauza ca tatal, pilot de vanatoare, era detasat mereu in alta localitate, Serban Ionescu si-a petrecut copilaria intre Brasov si Caracal. A urmat cursurile Scolii Populare de Arta si dupa patru incercari a intrat la teatru.

A absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica la clasa lui Amza Pelea si, la terminarea facultatii, a fost repartizat la Teatrul din Petrosani, unde a interpretat numeroase roluri in spectacole precum "Loctiitorul", de Horia Lovinescu, "Pluta Meduzei", de Marin Sorescu, regia Florin Fatulescu, "In cautarea sensului pierdut", de Ion Baiesu, regia Florin Fatulescu.

Teatrul din Petrosani a fost o rampa de lansare pentru Serban Ionescu, care a jucat apoi la Teatrul Mic si Teatrul din Sibiu, Teatrul de comedie, Teatrul Odeon, dupa care, din 2001, a putut fi vazut in productiile Teatrului National Bucuresti (TNB), al carui actor a fost pana la sfarsitul vietii sale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Serban Ionescu inmormantat Bellu , #morti